Profile_sipen.jpg

Sipen van banden door de bandenexpert

We geven je banden meer grip, meer remkracht en een betere vering. Met talloze kleine sneetjes in het profiel van jouw band. Laat je banden sipen door dé bandenspecialist.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Je banden laten sipen bij Profile. Maak een afspraak.

Wat is autobanden sipen?

Sipen is een zeer nauwkeurige procedure. Niet alle fabrikanten voeren deze procedure standaard uit. Als marktleider zijn we expert op het gebied van sipen. Onze vakmensen zijn dan ook gespecialiseerd in deze procedure. We laten jouw band ronddraaien op een speciale machine. Ondertussen brengen we met een rollend mes ontelbare minuscule kerfjes aan in het loopvlak van de band. Als je heel goed kijkt, kun je na afloop van de procedure de micro-profielgroeven zien. Zodra je wegrijdt, merk je direct het verschil.

Profile_trimmen.jpg

Geef je banden meer grip en meer remkracht

Met ontelbaar veel kleine sneetjes (sipes) wordt het aantal grijpranden van jouw band flink verhoogd. Daardoor heb je meer grip en wordt je remweg een stuk korter. Dat merk je zelfs als het wegdek nat of bevroren is. Door het sipen wordt ook de warmteontwikkeling van je band minder. Je banden blijven koeler waardoor ze minder snel slijten. Kortom, door te sipen gaan je banden veel langer mee.

De mogelijkheden van sipen

Met siping maak je van jouw zomerband eigenlijk een all-season band. En daardoor heb je opeens het hele jaar door plezier van jouw banden. Sipen is mogelijk bij nieuwe banden en bij banden die nog 5 millimeter profieldiepte hebben. Sipen heeft ook veel voordelen voor trucks. Door de extra grip wordt de remweg korter én kunnen vrachtwagens hun trekkracht beter benutten.

De 3 voordelen van sipen door Profile

Meer grip

Meer remkracht

Minder slijtage

Waarom banden sipen bij Profile?

Als bandenspecialist zoeken we steeds naar nieuwe innovaties op het gebied van autobanden. Zo kun je bij ons ook terecht voor sipen. Hierbij maken we met een rollend mes heel veel kleine sneetjes in het profiel van jouw band. Daardoor heb je optimale remkracht, meer grip op de weg en een betere vering. Kortom, meer comfort en veiligheid.

Veelgestelde vragen over sipen

Wil je meer weten over het sipen van banden? Bijvoorbeeld over de juiste bandenspanning? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen over sipen.

Je banden laten sipen bij Profile. Maak een afspraak.