Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Airco bijvullen voor optimale prestaties

Geen snikhete auto in de zomer. En geen beslagen ramen in de winter. Laat regelmatig je airco bijvullen. Zodat je airconditioning het hele jaar door optimaal werkt. Als je niet bijvult, kan je airco minder efficiënt worden of zelfs stoppen met werken. Bovendien is het koudemiddel ook een soort smeermiddel voor het hele systeem. Te weinig vloeistof kan dus leiden tot dure reparaties.

Airco-onderhoud laten doen bij Profile?

Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.

Hou je airco in topconditie

Het kan in de zomer behoorlijk warm worden in Nederland. Merk je dat de airco minder goed koelt? Dan heeft je airco waarschijnlijk te weinig koudemiddel. Elk jaar verliest je airco zo’n 8 tot 10% koudemiddel. De koelcapaciteit neemt dan af, waardoor het behoorlijk warm kan worden in je auto.

Door regelmatig je airco bij te vullen, komt er direct weer koudere lucht uit. Bovendien is de luchtvochtigheid in je auto dan beter en voorkom je dat de ruiten beslaan. Met voldoende koudemiddel voorkom je ook dat bacteriën zich nestelen in je aircosysteem.

Voor een goedwerkende airco is het belangrijk om ‘m elke week minstens 10 minuten te gebruiken. Het koudemiddel stroomt namelijk als een smeermiddel door het hele systeem. Als er dan onvoldoende koudemiddel is, kan er schade ontstaan van €500 of meer.

Je airco is geen overbodige luxe in de winter

De airco houdt je auto in de zomer heerlijk koel. Maar ook in de winter zorgt de airco voor veel comfort. En veiligheid! Want de airco voorkomt dat je ruiten beslaan. Een airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Als je de airco gebruikt in combinatie met de verwarming zorg je in de winter voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid.

3 voordelen van airco bijvullen bij Profile

Verrassend voordelig

Altijd een vestiging in de buurt

Voor alle auto’s dus ook elektrische

Hoe vaak heeft mijn airco onderhoud nodig?

Laat elke twee jaar je airco onderhouden door de experts van Profile. Als je airco niet goed werkt, kunnen schimmels en bacteriën zich nestelen in de verdamper. En voor je het weet, is het hele systeem kapot. Voorkom dus prijzige reparaties en kom elke twee jaar langs voor onderhoud.

Tips voor een goedwerkende airco

Hoe beter je omgaat met je airco, hoe beter de airco presteert. Lees onze tips. Zodat je langer kunt genieten van een perfect werkende airco.

Eerst de ramen open

Rij eerst even met de ramen open om de heetste lucht te laten ontsnappen. Dat is effectiever en het scheelt in brandstofkosten.

Niet lager dan 22 graden

Hoe harder je airco moet werken, hoe meer brandstof je auto verbruikt

Gebruik je airco in de winter

In de winter voorkomt de airco dat je ruiten beslaan. Een airco regelt namelijk ook de luchtvochtigheid

Gebruik je airco regelmatig

Zo wordt de compressor van de airco regelmatig gesmeerd. Daardoor heb je minder kans op storingen en kun je reparaties voorkomen

Combineer airco met verwarming

Op die manier zorg je in de wintermaanden voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid

Zet je airco op tijd uit

Zet de airco 10 minuten voor het parkeren uit. Zodat de verdamper kan drogen en bacteriën zich niet kunnen nestelen

Veelgestelde vragen over airco bijvullen

Wil je meer weten over het bijvullen van de airco? Bijvoorbeeld over hoe vaak je de airco moet bijvullen? Of wil je weten of je zelf je airco kunt bijvullen? Lees dan onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Airco-onderhoud laten doen bij Profile?

Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.