Zoek op voertuig
Zoek op bandenmaat

Zomerbanden, winterbanden en all season banden van Michelin

Koop je Michelin zomerbanden, winterbanden of all season banden online in de Profile webshop. Boek vervolgens direct je afspraak voor montage van de Michelin banden bij jouw Profile vestiging.

Waarom kiezen voor Michelin banden bij Profile?

Met banden van Michelin maak je een slimme keuze:

1. Veiligheid

Michelin is kampioen inzake veiligheid, en dit van de eerste tot de laatste kilometer. Een Michelin band zal zowel in nieuwstaat als in versleten zeer goede remprestaties bieden, op droog en op nat wegdek. Veiligheid voor jou, je passagiers en de mede-weggebruikers gedurende de hele levensloop van je banden

2. Levensduur

Michelin is een absolute aanraader als het gaat om levensduur. Banden van Michelin gaan langer dan gemiddeld mee dan gelijkaardige banden van de concurrentie.

3. Brandstofbesparing

Op vlak van brandstof kan je met Michelinbanden serieus uitsparen. Michelin doet namelijk veel research naar grip, rolweerstand, rubbersamenstelling met zicht op de toekomst en jou portemonnee.

Michelin Winterbanden: Michelin Alpin 6

Winterbanden onderscheiden zich van zomerbanden voornamelijk op vlak van lamellen, rubbersamenstelling en profiel. Omwille van koudere weersomstandigheden moet het rubber van winterbanden bijvoorbeeld iets zachter zijn om voldoende contactoppervlakte te kunnen garanderen (ongeveer te vergelijken met de oppervlakte van een handpalm). Hoe meer contact met de oppervlakte, hoe minder de kans op het doorslippen van de wielen. Maar te veel contact is dan weer nadelig voor de rolweerstand en het brandstofverbruik van je wagen.

Ontdek hier meer over de nieuwste winterband van Michelin:
Nr. 1 in remmen op sneeuw, in versleten staat.

 

Nr. 1 in acceleratie en trekkracht op sneeuw, in versleten staat.

Uitstekende levensduur.

Een referentiepunt voor winterbanden is de 3 peak mountain snowflake (3PMSF). Dit is een label voor banden die gemaakt en getest zijn om te functioneren in winterse omstandigheden. Winterbanden hebben een sterk gegroefde profieldiepte die voor een optimale prestatie zorgt in koude omstandigheden (droog of nat wegdek, ijs of sneeuw). Ze zijn herkenbaar aan hun speciale markeringen op de zijkant: een “M+S” symbool of 3PMSF-wintermarkering (Three Peak Mountain Snow Flake).

 

Soorten banden van Michelin

Hieronder staan links naar de verschillende video's over de desbetreffende banden van Michelin. 

 

Online diagnostic

 

 

Veilig online winkelen met BeCommerce!

Alles over banden

Terug naar boven