Zoek op voertuig
Zoek op bandenmaat

Michelin banden

Wil je Michelin autobanden kopen? Bestel ze in onze vestigingen of koop je ze online op onze webshop. Je vindt er een ruime keuze Michelin winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden. Maak direct een afspraak en laat je Michelin banden monteren in één van onze vestigingen.

Met Michelin banden maak je een slimme keuze!
 

1. Veiligheid

Michelin is kampioen inzake veiligheid, en dit van de eerste tot de laatste kilometer. Een Michelinband zal zowel in nieuwstaat als versleten zeer goede remprestaties bieden, zowel op droog als op nat wegdek. Veiligheid voor jou, je passagiers en de mede-weggebruikers gedurende de hele levensloop van je banden.

2. Levensduur

Michelin is een absolute aanrader als het gaat om levensduur. Banden van Michelin gaan langer dan gemiddeld mee dan gelijkaardige banden van de concurrentie.

3. Brandstofbesparing

Op vlak van brandstof kan je met Michelin banden serieus uitsparen. Michelin doet namelijk veel research naar grip, rolweerstand, rubbersamenstelling met zicht op de toekomst en jou portemonnee.

Michelin CrossClimate+

Een milieuvriendelijke band die haar uitstekende prestaties voor een groot deel te danken heeft aan de nieuwste Evergrip technologie.

Michelin Evergrip technologies

Michelin zomerbanden kopen

Michelin zomerbanden zijn ontwikkeld voor alle soorten voertuigen en gebruik.
Ze bieden de beste prestaties op droog en nat wegdek en in een gematigde omgeving. Zomerbanden zijn niet geschikt om in het winterseizoen te worden gebruikt, omdat temperaturen lager dan 7°C een negatieve invloed hebben op de prestaties.

Laat je Michelin zomerbandenbanden monteren in één van onze vestigingen.

Michelin 4-seizoenenbanden kopen

De all-weather en all season banden van Michelin zijn ontworpen om evenwichtige prestaties op droog en op nat wegdek te bieden, maar hebben bovendien ook een indrukwekkende grip op besneeuwde ondergrond in gebieden met licht winterweer of winterse weersomstandigheden (sneeuw, ijzig, koud nat). Deze banden zijn een praktische oplossing voor gebruik gedurende het gehele jaar

MICHELIN CrossClimate + heeft een bewezen duurzaamheid met een mobiliteit op sneeuw van de 1e tot de laatste kilometer.

Laat je Michelin zomerbandenbanden monteren in één van onze vestigingen.

Michelin winterbanden kopen

Winterbanden onderscheiden zich van zomerbanden voornamelijk op het vlak van lamellen, rubbersamenstelling en profiel. Omwille van de koudere weersomstandigheden moet het rubber van winterbanden bijvoorbeeld iets zachter zijn om voldoende contactoppervlakte te kunnen garanderen (ongeveer te vergelijken met de oppervlakte van een handpalm). Hoe meer contact met de oppervlakte, hoe minder de kans op het doorslippen van de wielen. Maar te veel contact is dan weer nadelig voor de rolweerstand en het brandstofverbruik van je wagen.

Laat je Michelin winterbanden monteren in één van onze vestigingen.

Michelin banden kopen bij Profile

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1889, bestond de missie van Michelin erin continu bij te dragen tot de mobiliteit van goederen en personen en meer nog, tot de maatschappelijke vooruitgang. Michelin verbindt zich ertoe elk aspect van zijn bedrijfsactiviteiten op een maatschappelijk verantwoorde wijze uit te voeren, ook met respect voor het milieu.

Online video’s Michelin banden

Alles over banden

Terug naar boven