Bandenmonteur.png

Velgen bij Profile

Ben je op zoek naar nieuwe velgen? Of wil je een extra set velgen? Kom dan naar Profile. We zijn niet alleen de specialist in banden, banden en banden, maar ook in velgen, velgen en velgen. Het zijn de blikvangers van je auto en ze beschermen je banden. Onze experts zorgen ervoor dat je zowel in de zomer als in de winter prachtige velgen hebt. Met stalen of lichtmetalen velgen.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Koop bij Profile de beste velgen voor de beste prijs. Vul je kenteken in. Dan vinden wij de beste velgen voor jou.

De velgen merken in ons assortiment

We hebben in onze filialen vele merken velgen voor je klaarliggen. Van premium design merken tot zeer degelijke merken. We hebben de acht meest populaire merken even voor je op een rij gezet:

Carmani

Velgen met een kenmerkend ontwerp. De velgen zorgen voor sportief uiterlijk van jouw auto.

Lees alles over Carmani

AEZ

Velgen met een kenmerkend ontwerp. De beste prijs voor lichtmetalen velgen.

Lees alles over AEZ

Dotz

Bij Dotz ben je aan het goede adres voor velgen met een trendy en uitgesproken design.

Lees alles over Dotz

Enzo

Het motto van Enzo velgen: er alles aan doen om de beste kwaliteit tegen de laatste prijs te kunnen bieden.

Lees alles over Enzo

RC Design

Goede velgen met een mooi design en uitstekende kwaliteit.

Lees alles over RC Design

TEC

Het goedkopere alternatief voor een luxere velg

Lees alles over TEC

Dezent

Wil je jouw auto een unieke en strakke look geven? Dan zijn Dezent lichtmetalen velgen een goede optie

Lees alles over Dezent

Brock

100% Made in Europe! Zeer exclusieve velgen met specifiek design.

Lees alles over Brock

De 3 voordelen van velgen kopen bij Profile

De beste merken

Het beste advies

Eenvoudig online bestellen

Het oog wil ook wat. Kom voor de mooiste velgen naar Profile.

Met goede velgen bescherm je je banden. En laten we eerlijk zijn; mooie velgen geven je auto ook meteen een totaal andere look. Kom dus langs voor een set prachtige velgen. Combineer het met je bandenwissel, dan spaar je heel wat tijd uit. Wij zorgen voor snelle en vakkundige montage. Bovendien krijg je bij ons tot wel drie jaar garantie.

Het verschil tussen lichtmetalen en stalen velgen

Lichtmetalen velgen bestaan voor een groot deel uit aluminium. Ze zijn minder stevig dan staal, maar kunnen wel weer beter tegen roest en ze zien er natuurlijk veel mooier uit. Verder kun je lichtmetalen velgen makkelijker onderhouden dan stalen velgen.

Staal is voordeliger en steviger. Het is niet zo gevoelig voor krasjes en kan veel beter tegen zout. Verder zijn stalen velgen ook zwaarder dan lichtmetalen velgen. Daardoor heb je in de sneeuw een betere wegligging. Stalen velgen zijn misschien minder mooi dan lichtmetalen velgen, maar dat kun je eventueel oplossen met een fraaie wieldop.

Commercieel-baliemedewerker-1.png

Welke velgen passen bij mijn auto?

De juiste velg kiezen hangt niet alleen af van het merk en model van je auto, maar ook van je eigen wensen. Kom je er niet uit? Kom dan langs voor advies.

Zoek een vestiging

Wat is de maat van je velg?

Let bij het kiezen van nieuwe velgen goed op de maat. Niet alle velgen zijn namelijk geschikt voor jouw auto. Onze experts raden je aan om velgen te kopen met dezelfde maat als de velgen die nu op je auto zitten. Dat geldt voor zowel de inchmaat als de steekmaat van je velgen. Je kunt eventueel een andere inchmaat kiezen, maar kijk dan goed of die maat wel op jouw auto past. Kijk hiervoor in het onderhoudsboekje van je auto. Soms kun je de maten ook vinden op de binnenkant van je brandstofklepje. En als je een afwijkende maat gaat kopen, heb je dus ook een andere maat banden nodig.

Tips voor het reinigen van je velgen

Ga er maar even goed voor zitten. Je autovelgen schoonmaken en onderhouden is best een klusje. Maar daardoor gaan ze wel veel langer mee. En het is altijd nog goedkoper dan je autovelgen opknappen of nieuwe velgen kopen.

Veelgestelde vragen over velgen

Wil je meer weten over autovelgen? Wil je bijvoorbeeld weten wat velgsloten zijn of wat al die codes betekenen die op je velg staan? Kijk dan even naar onze antwoorden op veelgestelde vragen over velgen.

Koop bij Profile de beste velgen voor de beste prijs. Vul je kenteken in. Dan vinden wij de beste velgen voor jou.