Vind hier je velgen

Lichtmetalen velgen en stalen velgen bij Profile

Met mooie velgen kan je echt het verschil maken. Je geeft er je auto die extra uitstraling en persoonlijkheid mee die het beste bij je past. Zilver, zwart, antraciet of oranje, Profile heeft werkelijk alles is in huis: 15 inch velgen, 18 inch velgen, winterbanden met velgen, wieldoppen, wielbouten, wielmoeren, wielsloten, velgsloten of stalen velgen. Bekijk en bestel je velgen hier online!

Configureer je velgen in 3D-visualisatie

Probeer zelf eens de Alcar 3D module en ontdek welke velgen er bij je wagen passen! Profile Car & Tyreservice beschikt over een ruime keuze velgen van Aez, Dezent, Dotz, Enzo en Alcar.

Lichtmetalen velgen of aluminium velgen zijn de echte blikvangers voor je auto. Ze geven je auto een modern, verzorgd en sportief uiterlijk en zijn bovendien licht in gewicht en roestbestendig.

Aclar velgen module 3d visualisatie

Alcar velgen 3D module

Online velgen bestellen

Met het grootste online assortiment velgen is Profile Car & Tyreservice dé specialist in velgen voor alle merken. Bij ons krijg je bovendien tot wel drie jaar garantie op je nieuwe velgen! Onze experts garanderen ook een deskundige en snelle montage met behoud van de kwaliteit van je banden.

Vul in de module bovenaan deze pagina in met welk type auto je rijdt en vind direct de juiste velgen. Nog vragen? Neem contact op, onze specialisten adviseren je graag.

Goedkope velgen kopen

Zoek je goedkope velgen? Dan zijn stalen velgen een slimme optie. In ons assortiment is er keuze genoeg aan verschillende betaalbare velgenmerken. Vul in de zoekmodule hierboven je type wagen in en je ziet precies welke velgen er op je auto passen en wat de prijs ervan is.

Combineer je velgenmontage met een bandenwissel

Wissel je je zomerbanden voor winterbanden? Of ben je toe aan nieuwe banden? Dan kan het slim zijn om je bandenwissel te combineren met de montage van je nieuwe velgen.jebetaalt dan voor de montage van je velgen niets extra en je kan in een half uur tot een uur weer de baan op met nieuwe velgen en banden

Kies ook mooie velgen voor de winter

Wil je voor de aankomende winter ook de juiste velgen in huis hebben voor je auto? Tijdens speciale acties kan je bij Profile Car & Tyreservice vaak ook voor een aantrekkelijke prijs nieuwe velgen bestellen in combinatie met winterbanden.

Montage van velgen

Bij de montage van een wiel op je auto is het van groot belang het juiste bevestigingsmateriaal te gebruiken. De originele bouten of moeren zijn niet altijd geschikt voor de montage van lichtmetalen wielen. Als er bouten of moeren worden geleverd bij de wielen die je hebt aangeschaft, gebruik deze dan altijd in plaats van de originele bouten of moeren.

Let bij het aandraaien van de bouten of moeren op de juiste aandraaivolgorde. Volg altijd een kruislings patroon, zoals in de schematische weergaven hiernaast. Zo voorkom je dat de velg scheef getrokken wordt en vroegtijdig vastloopt op de schroefdraad. De bouten of moeren moet je met een momentsleutel vastzetten. Het gebruik van luchtgereedschap (in werkplaatsen) raden we sterk af.

Als je wielen demonteert en je bent van plan deze op een later tijdstip weer te monteren, markeer dan de banden met een krijtje. Gebruik de afkortingen RV, LV, RA, LA voor respectievelijk rechts voor, links voor, rechts achter en links achter. Door de wielen bij montage weer op dezelfde plaats te monteren voorkom je verslechterde rij-eigenschappen. Dit heeft te maken met de afslijting van het loopvlak van de band.

Velgsloten

Stalen velgen of licht-metalen velgen kosten doorgaans wel wat. Daarom zijn er bij de meeste velgen tegenwoordig anti diefstalbouten aanwezig. Info over anti diefstal bouten of velgsloten- en waar je deze kan halen vind je hier.

  • AEZ velgen
  • Dotz velgen
  • Dezent velgen
  •  
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Alles over velgen

Terug naar boven