Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Rij-zorgeloos-11-BE.png

Rij zorgeloos

Rij Profile

Het wordt steeds beter weer. Dus ga je waarschijnlijk vaker eropuit met de auto. Waar je ook heen rijdt, Profile helpt je om zorgeloos te rijden en te genieten van je rit. Niet alleen met de beste banden en goed onderhoud. Maar ook met een aantal tips waarmee je zonder problemen van A naar B geraakt.

Rij voorbereid

Rij Profile

Hou je auto én je hoofd koel.

Rij-zorgeloos-1.png

Laat je airco bijvullen en voorkom reparaties.

Gaat het warm weer worden? Controleer van te voren of je airco optimaal werkt. Zo niet, dan moet je de airco waarschijnlijk laten bijvullen. Als je dat niet doet, kan je airco minder efficiënt werken of er zelfs helemaal mee stoppen. Het koudemiddel is ook een soort smeermiddel voor het hele systeem. Te weinig vloeistof kan dus leiden tot dure reparaties.

Rij-zorgeloos-6.png

Zo geeft je airco koele én frisse lucht

Als je airco stinkt, is dat natuurlijk vervelend. Maar het kan ook gevaarlijk zijn. Want er kunnen vieze schimmels vrijkomen met het risico dat jij die inademt. Maak bij een nare lucht een afspraak voor een airco-reiniging. Onze experten maken tijdens die behandeling het ventilatiesysteem grondig schoon. En geniet jij weer van frisse en koele lucht onderweg.

Rij-zorgeloos-11-BE.png

Dit kan je doen als je motor oververhit raakt

Het kan zomaar gebeuren: de zon schijnt volop, je rijdt in een file naar de zee en je motor raakt oververhit. Wat nu? Schakel terug en geef gas bij om meer toeren te draaien. Wat ook kan helpen, is de airco afzetten, de verwarming (chauffage?) op de hoogste stand en de blower vol op te zetten. Zo kan de motor zijn overtollige warmte kwijt. Is je motor dan nóg te warm? Zoek dan een plekje langs de baan, zet de motor uit en laat hem afkoelen.

Rij zeker

Rij Profile

Goede autobanden rijden veiliger én zuiniger.

Rij-zorgeloos-2.png

Laat je banden wisselen door Profile en bespaar.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het hele jaar door op winterbanden rijden niet voordeliger. Winterbanden zijn gemaakt voor - inderdaad - winterweer. Maar als het warmer wordt, heb je een langere remweg en slijten de winterbanden sneller. Dat is zonde van je banden (en daarmee ook voor je portefeuille), en niet goed voor de grip. Wissel ze daarom op tijd. Dan rij je zuiniger én veiliger.

Rij-zorgeloos-4.png

Je auto laten uitlijnen voorkomt slijtage.

Bij uitlijnen worden de banden van jouw auto precies op de juiste hoek geplaatst. Zo staan ze exact parallel aan elkaar én loodrecht op de grond. Je rijdt dan comfortabeler, veiliger en zuiniger. Want zelfs een afwijking van een paar millimeter kan al flinke bandenslijtage en extra brandstofverbruik geven.

Maar hoe weet je als je banden niet goed zijn uitgelijnd? Dat merk je meteen: je auto stuurt zwaar of juist heel licht, je auto trekt naar één kant, het stuur staat scheef of draait niet vanzelf terug na een bocht. Bij deze ‘symptomen’ is het goed om een afspraak te maken.

Rij gerust

Rij Profile

Zorgeloos onderweg met goede remmen en goed zicht.

Zorgeloos-onderweg.png

Stop binnenkort bij Profile om je remmen te laten checken.

Jouw rijstijl en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt, hebben grote invloed op de slijtage van de remmen. Omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, is het belangrijk om je remmen regelmatig te controleren. Passeer zeker even bij Profile als je het rempedaal ver kan intrappen of als deze ‘sponzig’ aanvoelt, als de remmen stoterig aanvoelen of als het stuur trilt bij het remmen.

Ruitenwisservloeistof_mooi_weer.png

Goed weer? Gebruik zomer-ruitenwisservloeistof.

Veel mensen denken dat je met goed weer de autoruiten met wintervloeistof kan reinigen. Dat klopt deels. Stof en zandresten die door de regen zijn achtergelaten krijg je er wel mee weg. Maar in het voorjaar en de zomer zijn er meer insecten. Zomervloeistof bevat stoffen waarmee je de insectenresten veel eenvoudiger verwijdert. Heb je nog wintervloeistof in het reservoir? Vul dan na elk gebruik bij met zomervloeistof.

Rij zorgeloos

Rij Profile

Commercieel-baliemedewerker-1.png

Wil je 100% zorgeloos onderweg?

Kom voor het beste advies en de beste service naar Profile.

Maak vandaag nog een afspraak om je auto klaar te maken voor mooi weer.

Maak een afspraak