Een lekke band of bandenreparatie?
Kom langs zonder afspraak!

 

Waarom bandenreparatie bij Profile Car & Tyreservice?

Het is van levensbelang dat je autobanden op elk moment in goede staat zijn. Zo vermijd je onveilige situaties op de weg.

Om verdere structurele schade te vermijden, moet een bandenreparatie zo snel mogelijk gebeuren door een bandenspecialist. Vertrouw een bandenreparatie enkel toe aan een deskundige die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor het onderzoek en het werk dat aan de band wordt verricht.

Profile Car & Tyreservice biedt je een uitstekende en snelle service tegen een goede prijs. Je vind altijd een vestiging dicht in de buurt. Kijk op onze vestigingspagina’s voor je dichtstbijzijnde vestiging.

Wanneer moet een band gerepareerd worden?

Schade aan je autoband als je onderweg bent is zeer vervelend. Dan is het belangrijk dat je snel wordt geholpen. Een scherp voorwerp (spijker, schroef, of glas) kan de staalgordel binnenin beschadigen, zodat die gaat roesten. Daardoor zal na verloop van tijd de hechting met het rubbermengsel aanzienlijk verminderen en uiteindelijk leiden tot separatie van het loopvlak. Een band hoeft niet altijd vervangen te worden. Bij tijdige constatering en reparatie van een lek kan je band in veel gevallen door een onze vakspecialisten gerepareerd worden.

Banden repareren of verwisselen

Uit veiligheidsoverwegingen mogen tubeless banden met een staalgordelkarkas enkel gerepareerd worden als de band van de velg af is. Alleen zo kan de specialist van Profile Car & Tyreservice de tubeless band volledig controleren aan de binnen- én buitenzijde en beoordelen of de band tijdens het lek berijden geen verdere structurele schade heeft opgelopen. Op deze manier krijgen we volledige zekerheid dat de gerepareerde band weer veilig kan worden ingezet. Na montage wordt het wiel uiteraard weer gebalanceerd.

Bandreparatie van lekke band

BandreparatieOnze specialisten beoordelen of reparatie van je lekke band mogelijk is. In het groene gedeelte mag de band worden gerepareerd. In het blauwe, gele en rode gedeelte mag dat enkel bij schade aan de oppervlakte. Laat de beoordeling van de schade aan je band steeds over aan onze specialisten bij Profile Car & Tyreservice.

Beperkingen bij bandenreparatie Een autoband mag maximaal 3 keer worden hersteld en de afstand tussen 2 beschadigde vlakken mag niet minder dan 40 mm zijn

Neem contact op voor bandenreparatie

Tips voor het vervangen van een lekke band

Kostprijs reparatie van een lekke band

Het repareren van een band inclusief montage en balanceren kost € 29,50 per band. Kom zonder afspraak langs bij 1 van onze vestigingen!

Hoe een lekke band vervangen?

 • Neem altijd een paar handschoenen mee.
 • Bewaar altijd een vuilniszak in je kofferbak. Hier kan de lekke band dan in en is vooral handig wanneer deze onder de modder zit!
 • Probeer niet te rijden met de band zonder spanning. Zo voorkom je dat je de band kapot rijdt.
 • Zet je vier richtingaanwijzers aan en zet de auto in de versnelling en op de handrem.
 • Plaats ongeveer 30 meter achter de auto een gevarendriehoek en draag bij voorkeur een Profile-veiligheidsvest.
 • Wanneer de bodem te zacht is, kan de krik erin wegzakken. Gebruik dan een plankje.
 • De lekke band kan je verwisselen met de reserveband. In het instructieboekje van je auto vind je terug waar die is opgeslagen in je auto.
 • Draai je de moeren te zacht aan, dan loop je het risico dat je je remschijven verbuigt en schade toebrengt aan je ophangingssysteem.
 • Om de moeren gelijkmatig en correct aan te draaien, gebruik je best een dynamometrische moersleutel. Daarmee kan je bij het aandraaien de kracht van de moeren doseren.
 • Beschik je niet over zo’n sleutel, ga dan zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde bandenspecialist om je wielen te laten controleren.
 • Rij zeker niet te snel wanneer je net het reservewiel hebt verwisseld. Het is mogelijk dat de bandenspanning ervan niet juist is en je het risico loopt de controle over je wagen te verliezen.
 • Ga met de lekke band naar je vestiging van Profile Tyrecenter en laat hen de band repareren. Zij zullen je band inspecteren en indien mogelijk als nieuw repareren.

Alles over banden

Terug naar boven