Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Laat je airco controleren bij Profile

15 minuten

Een goed werkende airco is niet alleen prettig bij warm weer, maar ook in de winter helpt de airco door bijvoorbeeld het beslaan van je ramen tegen te gaan. Een goed functionerende airco zorgt daarnaast voor een aangename temperatuur en regelt de luchtvochtigheid. Door je airco jaarlijks te laten controleren ben je verzekerd van een goed functionerend airconditioning systeem.

Voordelen van airco controleren

 • Direct informatie en advies over de werking van je airco
 • Een geregelde controle voorkomt onnodige kosten
 • Houd je auto gegarandeerd koeler
 • Een goed functionerende airco helpt tegen het beslaan van ruiten

Airco controleren bij Profile

Merk je dat de airco niet erg fris ruikt? Een stinkende airco kan veroorzaakt worden door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Om erachter te komen of jouw auto een airco geurbehandeling nodig heeft, kun je hier meer informatie lezen. Wanneer je een airco controle wenst, kun je die ook bij Profile boeken.

Voor of in de vakantietijd raden we aan om de airco te laten controleren, om ervoor te zorgen dat de airco optimaal werkt. Zorg ervoor dat dit tenminste één keer per jaar gedaan wordt. Met name als je met de auto op vakantie gaat naar het buitenland.

Tips voor de airco in uw auto

 1. Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de wasem op autoruiten snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen verminderd.
 2. Uw airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.
 3. Zet in de zomer na stilstand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om uw airco hiervoor op volle toeren te gebruiken én het is veel effectiever. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten.
 4. Zet uw airco niet in de laagste stand maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer u verbruikt, des te meer brandstof u verbruikt.

Maak nu een afspraak

 • Controle duurt ongeveer 30 minuten
 • Volledige airco onderhoudsbeurt kost 119.-
 • Altijd garantie op onderhoud bij Profile
 • Met meer dan 160 vestigingen altijd in de buurt