uitlijnen_P3050199_RETOUCHE.jpg

Auto uitlijnen door professionals

Bij uitlijnen worden de banden van jouw auto precies op de juiste hoek geplaatst. We zorgen er dan voor dat ze exact parallel staan aan elkaar én dat ze loodrecht op de grond staan. Op die manier rij je comfortabeler, veiliger en zuiniger. Want zelfs een afwijking van een paar millimeter kan al voor flinke bandenslijtage zorgen en voor extra brandstofverbruik.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Auto laten uitlijnen bij Profile

Verrassend voordelig: vanaf € 89. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.

Trekt jouw stuur naar één kant?

Als jouw auto niet goed is uitgelijnd merk je dan meteen. Je auto stuurt zwaar of juist heel licht, je auto trekt naar één kant, het stuur staat scheef of draait niet vanzelf terug na een bocht. Dat is niet alleen erg oncomfortabel, je banden slijten veel sneller én het is onveilig. Daar komt nog bij dat ook de mechanische onderdelen van jouw auto sneller kunnen slijten.

Dus heeft je auto klachten? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij een Profile bij jou in de buurt.

Profile_klant.jpg

Je banden slijten minder snel met een goed uitgelijnde auto

Door uit te lijnen komen je banden in een kaarsrechte lijn te staan. Daardoor heb je tijdens het rijden optimale wegligging. Dat zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor minder slijtage. Zelfs een paar millimeter afwijking kan namelijk al voor flinke slijtage zorgen. Dus laat je banden goed uitlijnen. Dat is altijd voordeliger dan een set gloednieuwe banden.

Hoe vaak moet je een auto laten uitlijnen?

Je auto bestaat uit een heleboel bewegende delen. Door alle kilometers die je maakt, staan deze onderdelen na verloop van tijd niet meer in de originele stand. Wij raden je dan ook aan om elk jaar of na elke 20.000 kilometer jouw auto te laten uitlijnen.

De 3 voordelen van uitlijnen bij Profile

Snelle service

Vakkundige professionals

Verrassend voordelig

Het verschil tussen balanceren en uitlijnen

Bij balanceren zorgen we ervoor dat je wielen bij alle snelheden op de juiste manier kunnen rollen zonder te trillen. Bij uitlijnen worden de banden op de juiste hoek geplaatst. We zorgen er dan voor dat ze exact parallel staan aan elkaar én dat ze loodrecht op de grond staan. Als de banden goed zijn uitgelijnd, is je wegligging optimaal.

Wat kost het om je auto uit te laten lijnen?

Elke keer als we werkzaamheden hebben uitgevoerd aan het onderstel van je auto, gaan we de banden opnieuw uitlijnen. Dus bijvoorbeeld na het vervangen van de schokdempers of bij werkzaamheden aan de fuseekogels of de spoorstang. Door je auto opnieuw uit te lijnen, kun je weer veilig de weg op.

Hieronder zie je de verschillende prijzen voor uitlijnen. Deze prijzen zijn inclusief arbeidsloon en materialen.

Auto uitlijnen: vanaf € 89

Binnen drie kwartier hebben we je auto opnieuw uitgelijnd. Daarbij meten we dan beide assen en stellen we één as opnieuw af.

Auto vierkant uitlijnen: vanaf € 95

Binnen een uur hebben we je auto vierkant uitgelijnd. Daarbij meten we dan beide assen en stellen we beide assen opnieuw af.

Uitlijncontrole: vanaf € 36

Wil je weten of je auto uitgelijnd moet worden? Kom dan langs voor een uitlijncontrole. Daarbij meten we dan beide assen.

Wanneer moet je je banden uitlijnen?

Zie je slijtage aan de buitenkant of binnenkant van je band? Kom dan langs om je auto opnieuw uit te lijnen. Ben je tegen een stoeprand gereden of door een diepe kuil? Laat dan de uitlijning controleren. Zo’n check duurt niet lang, en zo voorkom je dat je onveilig de weg op gaat en dat je banden te snel slijten. En een uitlijncontrole is altijd voordeliger dan een nieuwe set banden.

Veelgestelde vragen over uitlijnen

Wil je meer weten over het uitlijnen van je auto? Bijvoorbeeld wat er precies gebeurt bij het uitlijnen of hoe vaak je een auto moeten laten uitlijnen? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Je auto laten uitlijnen bij Profile?

Verrassend voordelig: vanaf € 89. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.