Zoek op voertuig
Zoek op bandenmaat

Waarom kiezen voor Bridgestone?

Het succes van Bridgestone is te danken aan de voortdurende ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën, waarbij veiligheid (in het verkeer) steeds centraal staat.

Koop online Bridgestone winterbanden en zomerbanden.

Selecteer je bandenmaat en bekijk welke Bridgestone zomerbanden en winterbanden we in ons assortiment hebben. Je kan ze meteen eenvoudig bestellen en een afspraak plannen voor de montage. 

Bridgestone winterbanden en zomerbanden.

Een korte geschiedenis

Voorop lopen met technologie en veiligheid

De geslaagde groei van Bridgestone is te danken aan de voortdurende ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën: van Run Flat personenwagenbanden en in-wheel motor systems voor elektrische voertuigen tot Greatec Mega Drive banden voor vrachtwagens en bussen en kleeffolies voor zonnepanelen. En bij alles wat we doen, staat veiligheid centraal. Veiligheid in het verkeer, door onze samenwerking met de FIA Foundation voor de wereldwijde campagne “Think before you Drive”; veiligheid voor de toekomst, door onze tekenwedstrijd “Dreams at heArt” voor kinderen uit heel Europa; en veiligheid in de wijze waarop onze producten in Europa produceren en afvoeren.

Naar Europa

Om wereldwijd als toonaangevend marktleider te worden erkend, moest Bridgestone haar activiteiten uitbreiden naar de sterk ontwikkelde en concurrerende Europese markt door middel van voortdurende en strategische investeringen. Nadat Bridgestone in 1990 een Europees coördinatiecentrum had opgezet in Brussel en dat in 1994 had omgevormd tot het Europese hoofdkantoor, mengde Bridgestone zich in 1997 in de Formule 1 motorsport.

Wortels stimuleren groei

Ishibashi vergat nooit waar hij vandaan kwam. Ter ere van het 25-jarig bestaan van zijn bedrijf liet hij in Kurume, waar hij in 1925 zijn loopbaan was begonnen met de productie van schoenen met rubberzolen, het Ishibashi Cultural Centre bouwen. Vervolgens schonk hij dit culturele centrum aan de stad. Dat maatschappelijk welzijn en winstgevende groei goed samen kunnen gaan, blijkt wel uit het feit dat Bridgestone in de jaren 1950 was uitgegroeid tot de grootste bandenfabrikant van Japan.

 

Bridgestone banden online bestellen

Zoek je Bridgestone banden via bovenstaande module.

Veilig online winkelen met BeCommerce!

Alles over banden

Terug naar boven