Zoek op voertuig
Zoek op bandenmaat

Online autobanden bestellen in slechts enkele stappen

Geef hierboven je bandenmaat in en bestel makkelijk en snel je nieuwe autobanden. Kies vervolgens een Profile vestiging in de buurt en ga bij hen langs wanneer het je uitkomt. Of maak een afspraak voor een snelle bandenwissel of bandenmontage.

Profile heeft de juiste autobanden

 • Kwaliteitsbanden voor ieder budget
 • Het juiste profiel voor elk seizoen
 • Snelle en vakkundige montage
 • Scherpe prijzen voor bandenmontage
 • Altijd de juiste bandenspanning
 • Lekke band? Spring binnen zonder afspraak!

Goede autobanden verhogen je veiligheid

De banden van je auto zijn het enige contact met de weg. De profieldiepte van je banden is daarom van levensbelang voor een goede wegligging van je auto, in alle weersomstandigheden.

Online bestellen

Online autobanden bestellen bij Profile Car & Tyreservice is nog nooit zo eenvoudig geweest. Jij kiest een Profile vestiging in de buurt, datum en uur en wij zorgen ervoor dat je banden klaarliggen voor montage. Kijk op je huidige banden vooraf even wat je bandenmaat is. Selecteer vervolgens de juiste band in de bandenmodule bovenaan deze pagina en maak er meteen ook een afspraak voor montage. Je kan er ook banden los bestellen zonder montage. In de bandenmodule zie je naast de autobanden verschillende keurmerken en tekens vermeld. In de afbeelding hieronder leggen we de betekenis en de meerwaarde van die tekens voor je uit.

Banden wisselen

Bij Profile Car & Tyreservice kan je ook makkelijk een online afspraak voor een bandenwissel regelen. Na een half uur tot een uur rijd je bij ons buiten met nieuwe banden. Wil je de drukte van het wisselseizoen voor zijn (maart/april en september/oktober), dan maak je best tijdig je afspraak voor een bandenwissel. Je kan je gewisselde banden trouwens ook bij ons laten stockeren, zo zijn ze ook verzekerd tegen brand en diefstal. En heeft je auto dringend een onderhoudsbeurt of autokeuring nodig, dan combineren we die uiteraard met de wissel van je autobanden.

Vervang je banden op tijd

De wettelijke minimale profieldiepte van je autobanden is 1,6 mm. Profile Car & Tyreservice adviseert voor een optimale veiligheid echter om je banden te laten vervangen bij een profieldiepte van 2 mm. Voor winterbanden adviseren wij een minimale profieldiepte van 4 mm.

De juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning van autobanden is belangrijk voor een optimaal en veilig rijgedrag. Met een te hoge of een te lage bandenspanning gebruikt je auto meer brandstof en slijten de autobanden sneller. Daardoor krijgen je banden minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband groter.

Autobanden voor elk seizoen

Het profiel van een winterband verschilt danig van die van een zomerband. En maar goed ook. Een zomerband heeft bij lage temperaturen onder de 7 graden minder grip op een nat en besneeuwd wegdek. Bij hogere temperaturen is de remafstand van de zomerband dan juist weer een stuk korter. Zorg er daarom voor dat je ruim voor het nieuwe seizoen je banden laat wisselen zodat je in elk seizoen met de juiste banden rijdt. Maak je niet veel kilometers en rijd je niet met winters weer, dan zijn 4-seizoensbanden een slimme keuze.

Goedkope autobanden

Autobanden zijn niet altijd even goedkoop. Vaak wordt er een substantieel budget aan gespendeerd. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt hebben we banden van alle maten en soorten. Kwalitatievere autobanden, maar ook de goedkopere autobanden komen bij ons aan bod. Voor ieder wat wils.

 • Continental banden
 • Dunlop banden
 • Hankook banden
 • Michelin banden
 • Goodyear banden
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Alles over banden

Terug naar boven