Profile_autobanden_1500.jpg

Banden voor alle auto’s en automobilisten

Of je nou een kilometervreter bent of een zondagsrijder: gemiddeld zitten we zo’n 20% van ons leven in de auto. En dan natuurlijk het liefst zo comfortabel en zo veilig mogelijk. Dat begint allemaal bij de band. Banden zijn namelijk het enige contactpunt tussen de weg en jouw auto. Profile vertelt je graag wat voor banden er allemaal zijn en welke band perfect is voor jou en jouw auto.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Wat doet welke band?

Winterbanden, zomerbanden of all-seasonbanden. Wat is het verschil precies? Als expert in banden leggen we het je graag uit.

Winterbanden

Door het bijzondere profiel en de speciale rubbersamenstelling heb je in de winter meer grip op de weg en een kortere remweg.

Lees alles over winterbanden

Zomerbanden

Meer comfort, meer grip en een kortere remweg op een warm wegdek. Door het profiel en het rubber blijft je band namelijk altijd hard.

Lees alles over zomerbanden

All-season banden

Deze band heeft de unieke eigenschap om zich steeds aan te passen aan de veranderende temperaturen en omstandigheden van het wegdek.

Lees alles over all-season banden

Drie voordelen van Profile

Altijd een vestiging in de buurt

Groot aanbod in SUV-banden

Het beste advies van onze experts

Koop niet zomaar een band. Let op deze punten.

De juiste band kiezen is belangrijker dan je denkt. Omdat je band het enige contactpunt is tussen de weg en je auto, moet de band perfect bij jouw auto passen. Bij het vermogen en het gewicht van jouw auto natuurlijk. Maar ook bij je rijstijl, het aantal kilometers dat je elk jaar aflegt, of je veel in de stad of op de snelweg rijdt en bij de eisen die je stelt aan je banden over zuinigheid, duurzaamheid en geluid.

Kom je er zelf niet uit? Onze experts geven je graag persoonlijk en vrijblijvend advies. Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Of vul je kenteken in bovenaan deze pagina, dan helpen we je direct bij het vinden van jouw perfecte band.

Hoe lang kan een autoband mee? Check het profiel.

Als je banden nog maar 1,6 mm profiel hebben, ben je wettelijk verplicht om ze te vervangen. Wij raden echter aan om zomerbanden en all-seasonbanden te vervangen bij 2 mm profiel en winterbanden bij 4 mm profiel. Als je banden te weinig profiel hebben, doen ze niet meer waar ze voor gemaakt zijn. Wissel dus op tijd je banden, zodat je altijd voldoende grip hebt en veilig de weg op kunt.

Hoe lang kan een band mee? Check de leeftijd

Zijn je banden 6 jaar of ouder? Laat ze dan vervangen of in ieder geval goed controleren. Banden ouder dan 10 jaar zijn echt te oud en moet je laten vervangen. Ook als ze nauwelijks gebruikt zijn en nog genoeg profiel hebben. Door uitdroging - maar ook door vervuiling, zonlicht en uv-straling - is de staat van de band niet goed genoeg meer. Voorkom ongelukken en vervang dus op tijd je banden.

maak een afspraak voor een snelle wissel van jouw autobanden

Hoe oud is mijn band? Kijk op de zijkant.

Je kunt zelf heel eenvoudig ontdekken hoe oud je band is. Op de zijkant van de band staat namelijk een code met vier cijfers. De eerste twee cijfers staan voor de week waarin de band is gemaakt en de laatste twee cijfers voor het jaar.

De code 3918 geeft aan dat de band in week 39 van 2018 is gemaakt. En als je het getal 2121 ziet, dan is jouw band geproduceerd in de 21e week van 2021.

Kwaliteitsbanden voor elke portemonnee.

Aan elke band hangt een ander prijskaartje. Gelukkig heeft Profile voor elke portemonnee een perfecte kwalitatieve band. Van banden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding tot premium banden van topmerken.

Kun je niet kiezen? Neem dan contact op. Onze experts geven graag persoonlijk en vrijblijvend advies zodat je altijd met een perfecte band de weg op gaat.

Onze bandenmerken

Veelgestelde vragen over autobanden

Wil je nog meer weten over autobanden? Bijvoorbeeld over het belang van bandenspanning en wanneer je eigenlijk moet wisselen van zomer- naar winterbanden? Kijk dan even naar onze antwoorden op de veelgestelde vragen over autobanden.