Zomerbanden_1500.jpg

Rij veilig de zon tegemoet met zomerbanden

Het kan soms flink warm worden in de zomer, maar de speciale rubbersamenstelling zorgt voor meer grip, meer comfort en een kortere remweg. Kortom, rij van april tot en met september op zomerbanden. Wil je meer weten over zomerbanden? Als bandenexpert kunnen we er natuurlijk alles over vertellen.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Voor alle zomerbanden kom je naar Profile

Zodra het warmer is dan 7°C kun je beter op zomerbanden rijden. Kom in het voorjaar dus langs bij Profile voor het beste advies voor de beste band. De ene zomerband is namelijk de andere niet. Kies dus altijd een band die bij jou past.

Rij je sportief of juist rustig? Rij je veel in de stad of juist veel op de snelweg? Rij je veel of weinig? En hoe zuinig, stil en duurzaam wil je dat jouw nieuwe band is? We helpen je graag kiezen zodat je de hele zomer veilig en comfortabel rijdt. En uiteraard kun je alle banden bij ons kopen en zorgen we ervoor dat ze snel, vakkundig en verrassend voordelig worden gemonteerd.

Profile_bandenmonteur_1500x1000.jpg

Wanneer wisselen naar zomerbanden

Winterbanden geven je goede grip in de sneeuw en bij lage temperaturen, maar zodra het warmer wordt dan 7°C, rijdt je auto een stuk aangenamer op zomerbanden. Je hebt dan meer grip op het warme wegdek en je rijdt een stuk comfortabeler.

Wij raden je dan ook aan om van april tot en met september op zomerbanden te rijden. Maak dus in maart al een afspraak om langs te komen voor de bandenwissel.

De drie voordelen van zomerbanden

Kortere remweg

Meer grip op de weg

Meer comfort

Zomerbanden kopen; hier moet je op letten

Natuurlijk is de prijs belangrijk bij het kiezen van een zomerband, maar er zijn meer factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste band. Past de band wel bij jouw rijstijl? Hoeveel rij je in de zomer? Ga je helemaal naar Italië en weer terug? En waar rij je veel in de zomer? In de stad of op de snelweg? Ook het vermogen en het gewicht van jouw auto spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste band.

9.png

Hoeveel profiel moet mijn zomerband hebben?

De overheid geeft aan dat het profiel van jouw zomerband niet minder mag zijn dan 1,6 mm, maar wij raden je aan om bij 2 mm al je zomerbanden te vervangen. Dat is niet alleen comfortabeler, maar ook veiliger. Met voldoende profiel wordt regenwater namelijk goed afgevoerd en voorkom je ongelukken.

Hoe meet ik de profieldiepte van mijn zomerbanden?

Op de zijkant van je band zitten Tread Wear Indicators. Is het profiel net zo ver afgesleten als de hoogte van dat meetpunt? Vervang dan je zomerband. Je kunt ook een simpele profielmeter aanschaffen. Steek de meter in de groef en je ziet meteen de diepte. Of kom naar een Profile-vestiging. Dan kijken we meteen ook naar je bandenspanning.

Van goedkope banden tot zomerbanden van topmerken

Profile heeft zomerbanden in elke prijsklasse. We hebben goedkope banden, premium banden van topmerken en banden met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Een goedkope zomerband klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar ze slijten vaak wel sneller, waardoor je ook sneller een nieuwe set zomerbanden nodig hebt. En dan ben je dus alsnog meer geld kwijt.

Veelgestelde vragen over zomerbanden

Wil je meer weten over zomerbanden? Bijvoorbeeld over de bandenspanning? Kijk dan even naar onze antwoorden op de veelgestelde vragen hieronder.