The future in motion

Continental autobanden

Van elke vier auto’s rijdt er eentje op Continental banden. En dat is niet voor niets. Test na test toont aan dat Continental een van de beste banden is qua comfort, prestaties en veiligheid.

Continental logo

De perfecte Continental band.

Aan de hand van de voertuiggegevens bepalen wij automatisch welke Continental band het beste bij jouw auto past.

Testen, testen en nog ‘ns testen

Net als bij Profile staat bij Continental veiligheid op de eerste plaats. Bij het ontwikkelen van een nieuwe band kijkt de bandenfabrikant dan ook heel streng naar alle aspecten rondom veiligheid en comfort. En voordat de productie wordt opgestart, lopen alle innovaties een intensief testprogramma door. Die aanpak werkt. Want ook in onafhankelijke tests blijken de banden van Continental keer op keer enorm goed te presteren. En die waardering motiveert de bandenfabrikant om te blijven innoveren. Zodat ze steeds opnieuw het vertrouwen van de automobilist kunnen winnen.

9615_eMobility_Spielzeugauto_300x250.jpg

Al meer dan 150 jaar

Continental heeft een enorme passie voor mobiliteit. Hoe je ook van A naar B wilt gaan, Continental helpt je. Met banden, maar ook met remsystemen, elektronica en infotainmentoplossingen. Die passie zie je ook terug in de geschiedenis van het merk. Met nieuwe technologieën, systemen en serviceoplossingen maken ze mobiliteit steeds duurzamer, veiliger, praktischer, persoonlijker en betaalbaarder.

De 3 voordelen van Continental banden

Veel veiligheid

Veel comfort

Veel rijplezier

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst

Continental wil de meest vooruitstrevende bandenfabrikant worden op het gebied van duurzaamheid. Zo willen ze dat in 2050 alle materialen die nodig zijn voor de productie van banden duurzaam zijn. Dat is nog ver weg, maar het is nu al duidelijk welke grondstoffen daar waarschijnlijk bij zullen worden gebruikt. Denk daarbij aan gerecycled rubber, petflessen maar ook rubber van paardenbloemen en de as van rijstkaf.

Continental_Re-Tex_1500px.jpg

Van PET flessen naar banden

Continental is de eerste bandenfabrikant die gerecycleerde PET flessen gebruikt om banden te maken. Met ContiRe.Tex-technologie is het conventionele polyester volledig vervangen door plastic van petflessen. Dit materiaal zit in een groot aantal maten van PremiumContact 6, EcoContact 6 en AllSeasonContact banden. De banden zijn te herkennen aan een logo op de zijkant: Contains Recycled Material.

Aan de hand van de voertuiggegevens bepalen wij automatisch welke Continental band het beste bij jouw auto past.