drachten-2.jpg

Airco-onderhoud: snel en voordelig

Geen snikhete auto in de zomer. En geen beslagen ramen in de winter. Kom elke twee jaar voor airco-onderhoud naar Profile. We helpen je snel, efficiënt en professioneel. Onze experts zorgen ervoor dat jouw airco optimaal blijft werken. Bovendien voorkom je zo dure reparaties.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Airco-onderhoud bij Profile?

Verrassend voordelig vanaf € 127,50. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.

Waarom airco-onderhoud?

Werkt jouw airco niet goed? Dan heb je waarschijnlijk te weinig koudemiddel. Je auto verbruikt dan meer brandstof en er kan schade ontstaan aan je airco-systeem van € 500 of meer. Bij airco-onderhoud controleren onze experts je interieurfilter, kijken ze of je airco nog goed werkt en of er geen lekkage is. Eventueel kunnen ze preventief fluor lek-detectie vloeistof toevoegen. Verder recyclen ze het oude koudemiddel en vullen ze het bij met koudemiddel R1234yf.

Zorgeloos-onderweg_2023-05-08-121401_ttpo.png

Hoe vaak de airco onderhouden?

Ons advies is om elke twee jaar je airco te laten onderhouden. Op die manier blijft het systeem in topconditie en voorkom je dat je airco gaat stinken. Tijdens het onderhoud wegen we het koudemiddel en plaatsen we het weer terug. We voegen ook speciale olie toe en zoeken naar lekkages. Eventueel kunnen we preventief fluor lek-detectie vloeistof toevoegen.

3 voordelen van airco-onderhoud bij Profile

Altijd snel

Altijd met garantie

Altijd in de buurt

Kosten van airco-onderhoud

De exacte kosten hangen van veel dingen af. Zoals het merk van je airco, het systeem en hoe oud de airco is. Onze experts kennen alle merken en alle systemen en helpen je graag. Ze weten dan ook precies waar ze op moeten letten. Zien ze een lekkage of een defect? Dan geven ze eerst een duidelijke indicatie van de kosten. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je precies weten wat het kost om een airco te onderhouden? Neem dan contact op met je Profile vestiging. En dan kun je meteen een afspraak maken.

Je airco is geen overbodige luxe in de winter

De airco houdt je auto in de zomer heerlijk koel. Maar ook in de winter zorgt de airco voor veel comfort. En veiligheid! Want de airco voorkomt dat je ruiten beslaan. Een airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Als je de airco gebruikt in combinatie met de verwarming zorg je in de winter voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid.

Zo heb je een goedwerkende airco in de winter

In de winter zorgt de airco ervoor dat je ruiten niet beslaan. Een airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Gebruik je airco dus in combinatie met de verwarming. Op die manier zorg je in de wintermaanden voor droge, warme lucht in je auto. Bovendien wordt de compressor van de airco hierdoor steeds voldoende gesmeerd. En daardoor heb je minder kans op storingen en kun je dus prijzige reparaties voorkomen.

Veelgestelde vragen over airco onderhoud

Wil je meer weten over airco-onderhoud? Bijvoorbeeld over hoe vaak je de airco moet laten bijvullen? Of wat je zelf kunt doen tegen een stinkende airco in de auto? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Airco-onderhoud bij Profile?

Verrassend voordelig vanaf € 127,50. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.