Profile_balanceren.jpeg

Banden balanceren bij Profile

Je banden gaan langer mee én je bespaart brandstof. Kom voor een perfect gebalanceerde auto naar Profile. En laat je wielen en banden uitbalanceren voor optimaal wegcontact tussen je band en de weg.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Je banden laten balanceren bij Profile. Vanaf € 28 per band.

Band balanceren? Waarom eigenlijk?

Als je auto niet goed is gebalanceerd, merk je dat aan het rijcomfort. Bij een hoge snelheid kan je stuur dan gaan trillen. Door goed te balanceren heeft je auto beter wegcontact. Dat is niet alleen veiliger, maar scheelt ook in kosten. Je verbruikt namelijk minder brandstof en je banden slijten minder snel. En daardoor bespaar je dus ook op de kosten van een eventuele bandenreparatie en/of bandenwissel.

Maak dus snel een afspraak met de specialisten in het balanceren van je banden en wielen. Of neem even contact op met je Profile vestiging voor de kosten van balanceren.

Autobanden.jpeg

Wanneer moet ik mijn banden en wielen laten balanceren?

  • Als je nieuwe banden, wielen of velgen koopt.
  • Als je wisselt van zomer- naar winterbanden of andersom.
  • Als je door een diepe kuil bent gereden en twijfelt over de balans.
  • Als je trillingen in je stuur voelt.
  • Als je wielen of banden zijn gerepareerd.
  • Na elke 5.000 of 10.000 kilometer. Of steeds na 1 of 2 jaar.

Hoe merk je dat je banden niet in balans zijn?

Alle soorten banden kunnen uit balans raken: winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Gaat je stuur bij lage snelheden langzaam heen en weer? Voel je trillingen in je stuur bij hoge snelheden? Of voel je trillingen op andere plekken in het interieur? Laat je banden dan zo snel mogelijk door ons controleren. Als je te lang doorrijdt met een auto die niet in balans is, worden de trillingen alleen maar erger. Je rijdt dan steeds minder veiliger en minder comfortabel.

Ben je te hard door een diepe kuil gereden? Dan kan je band ovaal zijn geworden. Dat kunnen we vaak niet meer oplossen met een balanceerapparaat. Dan kun je beter je band laten vervangen door een nieuwe of de band laten trimmen. Je band wordt dan behandeld met een egaliseerapparaat: een tire trimmer.

Drie voordelen van banden balanceren bij Profile

Vakkundige automonteurs

Snelle service

Klanten beoordelen ons met een 9,5

Het verschil tussen balanceren en uitlijnen

Bij balanceren zorgen we ervoor dat je wielen bij alle snelheden op de juiste manier kunnen rollen zonder te trillen. Bij uitlijnen worden de banden op de juiste hoek geplaatst. We zorgen er dan voor dat ze exact parallel staan aan elkaar én dat ze loodrecht op de grond staan. Als de banden goed zijn uitgelijnd, is je wegligging optimaal.

Profile_defensie-Kleine-beurt_2023-03-20-161054_ekhd_2023-05-04-131233_htdq.jpeg

Defensie en leasemaatschappijen kiezen voor Profile

Steeds meer grote organisaties komen voor het balanceren van banden en wielen naar Profile. Leasemaatschappijen zoals Alphabet, Arval en LeasePlan, maar ook het Ministerie van Defensie. Defensie vertrouwt al jaren op Profile voor banden en alles wat daarbij hoort. En daar zijn we enorm trots op. Want defensie stelt zeer hoge eisen aan vakmanschap en service.

Veelgestelde vragen over balanceren

Wil je meer weten over het balanceren van banden? Bijvoorbeeld over het verschil met uitlijnen? Of over de risico’s van een slechte balans? Kijk dan even naar onze antwoorden op de veelgestelde vragen.

Je banden laten balanceren bij Profile. Vanaf € 28 per band.