Zoek op voertuig
Zoek op bandenmaat

Online winterbanden kopen

Nieuwe winterbanden nodig? Vul hierboven je bandenmaat in laat ze leveren bij je vestiging van Profile Car & Tyreservice in de buurt. Je kan je winterbanden bestellen mét of zonder montage. Weet je niet zeker welke banden je nodig hebt? Dan neem je best even contact met ons op, we adviseren je graag.

De voordelen van winterbanden

  • Kortere remafstand bij temperaturen onder de 7°C
  • Betere grip en wegligging dankzij de zachtere rubber
  • De lamellen in het profiel zorgen voor een betere grip bij drassig weer of sneeuw
  • Winterbanden zijn veiliger voor jezelf, je passagiers en de andere weggebruikers
  • Je spaart je Zomerbanden in de winterperiode, dus gaan ze langer mee

Maak je wagen winterklaar!

In de winter moet je auto altijd starten en wil je veilig de weg op kunnen. Welke winterse omstandigheden er ook voorkomen, je wilt op je wagen kunnen vertrouwen. Met de wintercheck van Profile Tyrecenter breng je jouw auto in topconditie. Bij de wintercheck controleert Profile Tyrecenter alle essentiële onderdelen van je wagen.

Met winterbanden ben je veilig op weg in regen of sneeuw

Ongelukken kan je voorkomen door bij regen of sneeuw steeds op winterbanden te rijden. Winterbanden hebben namelijk een zachtere rubbersamenstelling waardoor ze meer grip hebben, en een betere wegligging. Dankzij deze grip en wegligging van winterbanden staat je wagen een stuk sneller stil wanneer het nodig is. Een verkorte remafstand en meer grip op de baan bij temperaturen onder de 7°C is wat winterbanden de veilige keuze maakt. Wij raden je daarom ook aan om tussen oktober en maart je wagen uit te rusten met winterbanden.

Winterbanden op nat wegdek: onder de 7° C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u bijna 4 meter eerder stil*.

Winterbanden op sneeuw: op sneeuw is de remweg met winterbanden meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u. Je staat 28 meter eerder stil*.

*Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Wanneer winterbanden wisselen?

Wij raden je aan om je wagen tussen oktober en maart uit te rusten met winterbanden. Heb je al winterbanden? Maak dan online een afspraak voor een bandenwissel. In een half uur tot een uur voorzien we je auto van nieuwe banden. Wil je de drukte voor zijn? Plan dan best je afspraak vóór september/oktober.

Zijn winterbanden verplicht?

In steeds meer Europese landen zijn winterbanden bij winters weer verplicht. Je riskeert een flinke boete wanneer je je niet aan deze verplichting houdt. In België zijn winterbanden niet verplicht, maar onder de 7°C graden worden ze wel sterk aanbevolen.

De prijs van winterbanden

Wat is de prijs van winterbanden? Dat hangt af van je bandenmaat. Ken je de bandenmaat (of het merk, model en type van je wagen), bestel je winterbanden dan eenvoudig online bij Profile. Op basis van je huidige bandenmaat vind je er makkelijk de gepaste winterband. De bandenmaat lees je af op de zijkant van je huidige banden. Zo ben je er zeker van dat je nieuwe winterbanden zullen passen op je wagen. Voor advies op maat ben je ook steeds welkom in een van onze vestigingen. Zij kunnen je ook steeds vertellen wat de kostprijs is van de gewenste set winterbanden. Dus ben je niet helemaal zeker? Neem dan hier even contact met ons op en onze experten geven je een correct advies!

  • Continental banden
  • Dunlop banden
  • Hankook banden
  • Michelin banden
  • Goodyear banden

Alles over banden

Terug naar boven