Zoek op voertuig
Zoek op bandenmaat

Veilig de winter door

Is je wagen klaar voor de winter? Kom gerust eens langs voor een wintercheck, dan controleren we je wagen op alle belangrijke punten om veilig de winter door te komen!

Voordelen van winterbanden

 • Kortere remweg dan zomerbanden bij temperaturen onder 7°C
 • Betere grip dan zomerbanden bij temperaturen onder 7°C
 • Betere wegligging dan zomerbanden bij temperaturen onder 7°C
 • Minder slijtage van je zomerbanden

Winterbanden in het juiste seizoen

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Het is dus verstandig om in de herfst- en winterperiode zomerbanden te wisselen voor winterbanden. Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan deze weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid.

Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek. Daardoor worden sneeuw en regen optimaal afgevoerd.

Wanneer winterbanden wisselen?

Profile Tyrecenter adviseert om winterbanden te monteren bij temperaturen onder de 7°C. Het profiel van winterbanden is uitermate geschikt om regen, sneeuw en ijs beter af te voeren. Dus ook bij natte weersomstandigheden zorgen winterbanden voor meer grip en een kortere remweg.

Kortere remafstand met winterbanden

Onder de 7°C hebben winterbanden een kortere remafstand dan zomerbanden. Bij een snelheid van 100 km/u sta je bijna 4 meter eerder stil.
 

Wanneer er sneeuw ligt, is de remafstand van winterbanden meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u. Je staat 28 meter eerder stil.

Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Winterbanden kopen

Koop je zomerbanden eenvoudig online in onze webshop. Je kan de juiste band zoeken op basis van je bandenmaat. Deze lees je best af op je huidige banden, zodat je zeker weet dat de banden passen op je wagen. Voor persoonlijk advies ben je ook steeds welkom in een van onze vestigingen!

Bandenwissel

Heb je nog winterbanden en wil je een bandenwissel plannen, dan kan dit ook eenvoudig online. Wij adviseren steeds om voor de drukste wisselperiode (oktober/november) een afspraak te maken. Zo vermijd je lange wachttijden en word je snel geholpen. Een wissel duurt ongeveer 30 minuten tot een uur, afhankelijk van de werken die we moeten uitvoeren. Ondertussen bieden we je graag een heerlijk kopje versie koffie aan.

Bandentips voor de winter

 • Controleer je bandenspanning regelmatig
 • Vul je banden met stikstof voor een betere bandenspanning
 • Bespaar brandstof en verhoog je veiligheid met de juiste banden
 • Controleer of je wagen goed uitgelijnd is
 • Continental banden
 • Dunlop banden
 • Hankook banden
 • Michelin banden
 • Goodyear banden
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Alles over banden

Terug naar boven