profile.jpeg

Bandenwissel bij de bandenexpert

Bandenwissel nodig? Profile doet het snel, vakkundig en verrassend voordelig.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Afspraak maken voor een bandenwissel?

Vanaf €56 als de banden al op de velg zitten. Vanaf €120 om banden te demonteren en te monteren. Inclusief balanceren. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.

Waarom banden wisselen?

Winterbanden en zomerbanden hebben niet alleen een ander profiel, maar ook een andere rubbersamenstelling. Daardoor zorgt een winterband bij winterse weersomstandigheden voor meer grip en wordt bij regen het water beter afgevoerd. Een zomerband blijft zelfs bij hoge temperaturen hard waardoor je een kortere remweg hebt.

Door twee keer per jaar te wisselen van banden rij je comfortabeler, zuiniger en vooral veiliger. In de winter op zomerbanden rijden of in de zomer op winterbanden kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen.


Met all-season banden heb je geen wissel nodig

Rij je minder dan 10.000 kilometer per jaar? Dan is de 4-seizoenenband een goede optie. In veel wintersportlanden wordt de all-season band zelfs goedgekeurd als winterband. Maar uiteindelijk blijft de all-season band een compromis tussen de eigenschappen van een winterband en een zomerband.

Profile_winterbanden.jpg

Wanneer banden wisselen?

Winterbanden presteren optimaal onder de 7° Celsius. In oktober kan het tijdens de ochtendspits al zo koud zijn. We raden je dan ook aan om vanaf oktober of november op winterbanden te gaan rijden. En vanaf maart of april op zomerbanden. Wil je de wisseldrukte voor zijn? Maak dan op tijd een afspraak.

De 3 voordelen van een bandenwissel bij Profile

Altijd een vestiging in de buurt

Beste advies voor de juiste band

Klant beoordelen ons met een 9,5

Voorkom de wisseldrukte

In de wisselseizoenen maart-april en oktober-november kan het erg druk zijn in onze werkplaats. Wil je zeker zijn dat je op tijd op de juiste banden rijdt? Plan dan een afspraak in vóór het wisselseizoen losbarst.

Heeft jouw auto ook een onderhoudsbeurt of APK nodig? Combineer het met je bandenwissel. Dan hoef je maar één afspraak te maken en bespaar je dus een hoop tijd.

Zitten jouw banden al op de velg? Dan is het wisselen van een volledige set banden extra voordelig.

Profile_defensie-Kleine-beurt.jpeg

Defensie en leasemaatschappijen kiezen voor Profile

Steeds meer grote organisaties komen voor APK, banden en onderhoud naar Profile. Leasemaatschappijen zoals Alphabet, Arval en LeasePlan, maar ook het Ministerie van Defensie. Defensie vertrouwt al jaren op Profile voor banden en alles wat daarbij hoort. En daar zijn we enorm trots op. Want defensie stelt zeer hoge eisen aan vakmanschap en service.

Veelgestelde vragen over een bandenwissel

Wil je meer weten over het wisselen van banden? Bijvoorbeeld waarom we na een wissel ook uitlijnen en balanceren? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Afspraak maken voor een bandenwissel?

Vanaf €56 als de banden al op de velg zitten. Vanaf €120 om banden te demonteren en te monteren. Inclusief balanceren. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.