Vind hier je velgen

Stalen velgen online kopen

Wil je een tweede set banden voor je wagen? Kies dan voor stalen velgen. Zij zijn een goedkoper alternatief voor lichtmetalen velgen.

Voordelen stalen velgen bij winterbanden

  • Beschikbaar is de meest voorkomende inchmaten
  • Stalen velgen zijn makkelijk te combineren met wieldoppen
  • Goedkoop alternatief als gehele winterset voor je auto

Zoek stalen velgen via onze velgenmodule.

Stalen velgen. De goedkoopste velgen voor je winterbanden

Stalen velgen worden zoals de naam aangeeft gemaakt van staal. Dit in tegenstelling tot lichtmetalen velgen, die van aluminium zijn gemaakt. Stalen velgen worden meestal in de winter gebruikt. Het is daarom verstandig om je winterbanden op een extra set stalen velgen te monteren. De jaarlijkse wissel van je banden op dezelfde velgen kost immers veel tijd en geld en is ook slecht voor je banden. Met een extra set (stalen) velgen voor je winterbanden bespaar je dus op de wisseltijd en de bijkomende wisselkosten.

Stalen velgen en wieldoppen

Stalen velgen worden vaak ook gebruikt als wintervelg en worden daarbij ook voorzien van een plastic wieldop om ze te verfraaien. Toch adviseert Profile Car & Tyreservice ook lichtmetaal voor de wintermaanden, aangezien deze velgen niet roesten en goed te onderhouden zijn. Winterbanden op stalen velgen zijn altijd een uitstekende combinatie.

Stalen velgen kopen bij Profile Car & Tyreservice

Stalen velgen zijn vaak maar in een beperkt aantal inchmaten te verkrijgen. De meest courante maten stalen velgen zijn 14 inch,15 inch en 16 inch. Deze maten worden ook het meest verkocht. Ze komen ook voor in de maten 17 inch en 18 inch, maar net als bij 19 inch, 20 inch en 22 inch zijn lichtmetalen velgen iets meer voor de hand liggend voor grotere inchmaten velgen. Een set stalen velgen is ideaal voor een set winterwielen. De jaarlijkse wissel van je banden op dezelfde velgen kost immers veel tijd en geld en is ook slecht voor je banden. Met een extra set (stalen) velgen voor je winterbanden bespaar je dus op de wisseltijd en de bijkomende wisselkosten.

Bij stalen velgen gaat het vaak niet om het uitzicht, maar om de praktische kant. De prijs is daarom ook lager. Stalen velgen worden in de winter bijvoorbeeld minder aangetast door het zout op de weg. Pekel tast de meeste lichtmetalen velgen aan waardoor ze beschadigd raken. Stalen velgen daarentegen zijn beter bestand tegen de pekel. Voor elke stalen velg bestaat er trouwens een groot assortiment aan wieldoppen om ze een fraaier cachet te geven.

  • AEZ velgen
  • Dotz velgen
  • Dezent velgen

Alles over velgen

Terug naar boven