Autobanden.jpg

Hét alternatief voor de reserveband: de runflat

Veiliger, makkelijker én ruimtebesparend. Maak kennis met de runflatband. Als de band lek raakt, kun je er nog 80 km veilig mee blijven rijden. Geen gedoe dus meer langs de kant van de weg en geen reserveband meer in je kofferbak. Runflatbanden zijn verkrijgbaar als winterbanden, zomerbanden en all-seasonbanden. Lees meer over runflat.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Voor runflatbanden kom je naar Profile.

Als je runflatband lekt raakt, krijg je een waarschuwing op je dashboard. Ondertussen blijft je auto prima bestuurbaar. Door de verstevigingen aan de binnenkant van de band kun je nog 80 kilometer veilig doorrijden.

Overtuigd? Kom dan naar Profile. Als bandenspecialist weten we namelijk alles van runflat. En er is altijd een Profile-vestiging in de buurt om jouw runflatbanden snel, vakkundig en verrassend voordelig te laten monteren.

maxresdefault.jpg

Wat zijn runflat banden?

Met de unieke runflatbanden blijft je auto uitstekend bestuurbaar bij pech. Valt opeens de luchtdruk weg? Dan kun je nog 80 kilometer doorrijden met een snelheid van 80 kilometer per uur. Kortom, nooit meer een reserveband in je koffer en nooit meer banden verwisselen langs de kant van de weg.

Ga je voor run-flat? Dan kun je kiezen uit zomerbanden, winterbanden en 4 seizoenenbanden.

De drie voordelen van runflatbanden

Nooit meer een reserveband nodig

Nooit meer een band wisselen langs de kant van de weg

Langer kunnen rijden

Het unieke bandenspanningssysteem van runflat

Op steeds meer nieuwe auto’s zitten tegenwoordig standaard runflatbanden. Een reserveband is dus niet meer nodig. En de ontwerpers houden daar al volop rekening mee. Zo hebben de auto’s met runflat dan ook een verplicht bandenspanningssysteem.

Valt de luchtdruk weg? Dan zie je meteen een waarschuwing op je dashboard. Je merkt namelijk zelf geen verschil als de runflatband lek raakt. Je ziet een waarschuwing? Rij dan snel naar een Profile-vestiging in de buurt voor advies en de allerbeste service.

Hoe herken je runflat banden?

Er zijn twee soorten runflatbanden. Sommige hebben een binnenring op de velg, maar de meeste hebben een verstevigde binnenwand. Benieuwd of je al op runflat rijdt? Kijk dan op de zijkant van jouw band of je de letters RFT ziet. Runflatbanden kun je ook herkennen aan het prijskaartje. Door het materiaal en de ingebouwde verstevigingen is de prijs van een runflatband hoger dan van een gewone band.

Veelgestelde vragen over runflatbanden

Wil je nog meer weten over runflatbanden? Bijvoorbeeld over de juiste bandenspanning? Of over hoe je je banden wisselt naar runflat? Kijk dan naar onze antwoorden op de veelgestelde vragen over runflatbanden.