profile_actiepagina_vakantiecheck_campers_header_image_1440x350_B.jpg

Ook voor caravanbanden ga je naar Profile

Steeds meer Nederlanders en Belgen, trekken eropuit met hun caravan, camper of vouwwagen. En niet alleen in de zomer naar Frankrijk. We rijden met ons huis op wielen soms ook in winter en soms helemaal naar Scandinavië of naar de Balkan. Het is dus belangrijk om de juiste banden te kiezen. Profile helpt je graag.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Banden voor caravan, camper én bestelbus

Caravanbanden kopen? Omdat je oude aan vervanging toe zijn? Dan ben je bij Profile natuurlijk aan het juiste adres. We hebben een enorm assortiment banden en we geven je altijd het beste advies, want elk draagvermogen vraagt weer om een andere band.

Wist je trouwens dat de banden voor campers en caravans ook worden gebruikt voor bestelwagens? Caravans, campers en camionettes hebben een groot gewicht en een hogere wieldruk. Daarom hebben ze banden nodig met extra draagvermogen.

Profile_camper_caravan_check_2000x1600.jpg

Vertrek gerust op vakantie met een jaarlijkse caravancheck

Je caravan of camper staat een groot deel van het jaar stil, waardoor de banden kunnen uitdrogen of op één plek slijten. Ga daarom veilig op vakantie en zorg dat je banden in topconditie zijn voor de lange reis.

We raden je dan ook aan om elk jaar langs te komen voor een check van jouw caravanbanden. Een afspraak maken is niet nodig. En gelukkig is er altijd wel een Profile-vestiging in de buurt.

Drie voordelen van caravanbanden bij Profile

Groot aanbod in topmerken zoals Hankook Tire

Het beste advies van onze experts

Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Caravanbanden slijten ook als ze stilstaan

Je camper of caravan staat vaak de hele winter stil op één plek. Een klein gedeelte van de banden moet dan al die maanden het volle gewicht dragen. Dat veroorzaakt slijtage. Bovendien zijn de banden na de winter niet meer op de juiste spanning. Daardoor heb je meer risico op een klapband en verbruik je meer brandstof. En dat is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Vervang je banden na zes jaar

Het grootste deel van het jaar staat jouw caravan of camper stil. Toch raden we je aan om elke zes jaar de banden te vervangen. Voor sommige verzekeraars is dit zelfs een eis. Na zes jaar is de kwaliteit van je banden simpelweg niet goed genoeg meer.

Uitdrogen en slijtage

Na zes jaar drogen je banden uit en kunnen er scheuren ontstaan. In de wang van de band, maar ook in het profiel. Bovendien staat jouw caravan of camper tijdens de stalling heel lang op één deel van de band. Een klein deel van de band moet dan heel lang het volle gewicht dragen. En dat veroorzaakt slijtage.

Laat je caravanbanden vervangen bij Profile

Ga veilig op vakantie. Laat je oude banden bij Profile snel en professioneel vervangen door nieuwe, verstevigde banden. We vervangen dan ook meteen het ventiel voor je. Het tubeless ventiel kan namelijk na verloop van tijd gaan lekken of poreus worden.

Veelgestelde vragen over caravanbanden

Wil je meer weten over caravanbanden? Bijvoorbeeld over de juiste spanning? Of over de kosten voor het vervangen van caravanbanden? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen.