Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Rij zuinig. Rij Profile.

Minder geld kwijt zijn aan brandstof en reparaties, welke automobilist wil dat nu niet? Als expert in auto’s weten we precies hoe je kunt besparen. We hebben de belangrijkste tips even voor je op een rij gezet.

Rij bewust.

Rij Profile.

Bespaar op dure reparaties. Kom op tijd langs voor onderhoud.

4.png

Laat je banden onderhouden door Profile.

 • Minder slijtage door uitlijnen

Door uit te lijnen komen je banden in een kaarsrechte lijn te staan. Daardoor heb je tijdens het rijden optimale wegligging. Dat zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor minder slijtage. Zelfs een paar millimeter afwijking kan namelijk al voor flinke slijtage zorgen. Dus laat je voertuig goed uitlijnen. Dat is altijd voordeliger dan een set gloednieuwe banden.

 • Minder brandstof door balanceren

Voel je soms je stuur trillen? Dan zijn je banden niet goed gebalanceerd. Balanceren zorgt voor meer comfort, maar ook voor beter contact met de weg. Dat is veiliger en het scheelt in je portemonnee. Als je banden goed zijn gebalanceerd slijten ze namelijk minder snel én je verbruikt minder brandstof. Je auto laten balanceren is altijd goedkoper dan een reparatie of een set nieuwe banden.

Rij-zuinig.png

Laat je auto onderhouden.

 • Onderhouden is goedkoper dan repareren

Het is natuurlijk niet leuk om je auto even te missen voor een onderhoudsbeurt. Maar als je auto voor langere tijd in de werkplaats staat voor dure reparaties, ben je verder van huis. En als één onderdeel van je auto defect is, kan dat al snel schade veroorzaken aan andere kostbare onderdelen. Kortom, plan regelmatig een onderhoudsbeurt in. Onze specialisten staan voor je klaar. Voor klein onderhoud of groot onderhoud.

 • Heldere prijsopgave vooraf

We willen niet dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Niet op de weg, en ook niet in onze werkplaats. Dus bij elke reparatie, onderhoudsbeurt of korte check geven we je vooraf een heldere prijsopgave. Zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Rij langer.

Rij Profile.

Check regelmatig even de spanning en het profiel van je banden.

9.png

Flink besparen door zelf te checken.

 • Kijk naar je bandenspanning

Meer dan de helft van de automobilisten in België rijdt op banden met een te lage spanning. Daardoor heb je niet alleen meer kans op een klapband, maar slijten je banden ook sneller én verbruik je veel meer brandstof. Met de juiste spanning voorkom je reparaties en bespaar je bij elke tankbeurt al snel 4 euro. Check dus elke twee maanden je spanning. Of kom naar Profile. Dan krijg je altijd gratis lucht.

 • Kijk naar je bandenprofiel

Hoe meer profiel, hoe veiliger. En hoe minder profiel, hoe zuiniger. Als je weinig profiel hebt, dan is je rolweerstand namelijk lager en verbruik je dus minder brandstof. Kortom, zoek naar de juiste balans tussen veel en weinig profiel. Ons advies: Rij van oktober tot en met maart op winterbanden. Zodat je voldoende profiel hebt om veilig de winter door te komen. En rij van april tot en met september op zomerbanden. Dat is niet alleen veiliger in de zomer, maar door het lagere profiel rij je dan ook zuiniger. Of rijd het hele jaar door op all season banden. Dan weet je zeker dat je goed zit.

8.png

Let op de elektrische verbruikers van je auto.

 • Hoe meer elektrische verbruikers, hoe meer brandstof

Hoe meer elektrische verbruikers je hebt in je auto, hoe meer brandstof je nodig hebt. Stel, je rijdt 400 kilometer met voorruitverwarming, achterruitverwarming, buitenspiegelverwarming én je laadt je telefoon op. Dan heb je 6 euro extra nodig aan brandstof. Bij een elektrische auto is dat gemiddeld 1,5 euro. Kortom, gebruik elektrische verbruikers alleen als het écht nodig is.

 • Bespaar brandstof. Gebruik je airco verstandig

Met de airco aan verbruik je soms tot 20% meer brandstof. Zeker wanneer je het veel gebruikt, zoals in de zomer. Maar airco is zeker niet alleen verstandig om te gebruiken in de zomer. Airco onttrekt namelijk vocht uit de lucht. En dat betekent schonere ruiten, zeker na een koude nacht waarbij je ruiten vanbinnen flink beslagen zijn. Gebruik in de winter dus je airco voor beter zicht door je ruiten. Zijn je ruiten schoon? Zet dan je airco weer uit.

Rij verstandig.

Rij met nieuwe slimme gewoontes.

Leer jezelf nieuwe gewoontes aan. Zodat je bespaart zonder na te denken.

E2K5603.jpg

Leer jezelf nieuwe, zuinige gewoontes aan.

 • Rij niet harder dan toegestaan

Hoe harder je rijdt, hoe meer brandstof je verbruikt. Dat merk je vooral bij hoge snelheden. Want als je 130 km/u rijdt, dan verbruik je 25% meer brandstof dan wanneer je 100 km/u zou rijden. Kortom, hou je aan de maximumsnelheid.

 • Schakel eerder naar een hogere versnelling

Door te schakelen bij een lager toerental hoeft je motor minder hard te werken. En dat scheelt dus brandstof. Rij je op benzine? Dan kun je al bij 2000-2500 toeren schakelen. Rij je op diesel? Dan kun je al schakelen bij 1800-2200 toeren.

 • Gebruik de cruise control

Hoe constanter je snelheid, hoe minder brandstof je verbruikt. Vooral als je in een laag toerental zit. Dus heb je een cruise control? En is de situatie veilig genoeg? Gebruik ‘m dan om met een zo constant mogelijk snelheid te rijden.

6.png
 • Krabben bij bevroren ruiten

Zijn je ruiten bevroren? Ga dan even flink krabben. Je auto stationair laten draaien helpt namelijk niet. De verwarming doet z’n werk pas echt tijdens het rijden. Het ijs verdwijnt dus niet als je stilstaat met een draaiende motor. Het is bovendien ook erg slecht voor je motor. De olie warmt namelijk pas op als je gaat rijden. En als de motor te lang draait met koude olie, kan dit voor ernstige slijtage zorgen.

 • Motor uit bij een korte stop

Of het nou een brug, een trein of een stoplicht is… zet je motor uit als je even stilstaat. Het is een kleine moeite en het levert een aardige besparing op aan de benzinepomp. Gelukkig hebben veel auto’s tegenwoordig een automatisch start-stopsysteem. Als automobilist hoef je dan niets te doen. De motor stopt en start vanzelf.

Rij zuinig.

Rij Profile.

Ontwerp-zonder-titel-17.png

Wil je nog meer besparen op autokosten?

Kom voor het beste advies en de beste service naar Profile.

Maak vandaag nog een afspraak om te besparen op jouw autokosten.

Maak een afspraak