Remmen

Controle voor remmen van jouw auto door Profile

Waarom de remmen laten vervangen of controleren?

  1. Altijd veilig op weg met goede remmen, ongeacht jouw rijstijl.
  2. Regelmatige controle is van levensbelang.
  3. Wanneer je regelmatig grotere afstanden rijdt, slijten de remmen sneller.

Airbags, kreukelzones en dwarsbalken in de portieren hebben de veiligheid van auto’s sterk verbeterd. Toch is het remsysteem nog steeds het belangrijkste auto-onderdeel als het gaat om veiligheid. Ondanks deze belangrijke functie, rijdt nog altijd een kwart van de automobilisten rond met slechte remmen.

Slijtage van remmen

Jouw rijstijl en het aantal kilometers dat jejaarlijks rijdt, hebben grote invloed op de slijtage van de remmen. Omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, is het belangrijk om de conditie van uw remmen regelmatig te controleren. Zeker het rijden van kleine afstanden en het rijden met een automaat, versnellen de slijtage. De meeste mankementen ontstaan bij de zogenaamde slijtdelen. Dit zijn de remtrommels, remschoenen, remschijven en remblokken. Daarnaast slijten hydraulische delen snel en is het belangrijk om verzadigde remvloeistof iedere twee jaar te verversen. Hard of onvoorzichtig remmen heeft ook invloed op de slijtage en status van de autobanden.

Laat de remmen direct controleren wanneer:

  • Je het rempedaal ver kunt intrappen
  • Het rempedaal sponsig aanvoelt
  • Als de remmen stoterig aanvoelen
  • Wanneer het stuur trilt bij het remmen

Het is van levensbelang om het volledige remsysteem regelmatig te controleren. Voor het vervangen van remblokken en -schijven werkt Profile uitsluitend met kwaliteitsmerken. Alleen dan ben je verzekerd van een veilig functionerend remsysteem. Bij iedere onderhoudsbeurt controleren wij de status van de remmen. Dit doen we ook bij de carcheck.