Profile-juni-2021-min-1.jpg

Halve eeuw dienstverband Willem de Lange bij Profile Car & Tyreservice Oisterwijk

Oisterwijk, 5 juli 2021 - Vijftig jaar werken bij dezelfde autogarage. Willem de Lange (66 jaar), beter bekend als ‘Wil’, heeft deze mijlpaal bereikt. Vrijdag 25 juni was voor Willem zijn laatste werkdag bij Profile Car & Tyreservice Oisterwijk. Hij is met zijn dienstverband van 50 jaar op 1 augustus 2021 de medewerker met de meeste dienstjaren ooit bij Profile in Oisterwijk. Als blijk van waardering voor zijn jarenlange, trouwe inzet stonden collega’s en familie 26 juni stil bij zijn vertrek. Voor De Lange is het een grote verandering: “Er is een begin en een einde. Vooral het dagelijkse ritje vanuit Goirle naar het werk ga ik missen, net als mijn collega’s en de sociale contacten.”

Van leerling naar chef
In 1971 begon Willem de Lange als 16-jarige leerling-monteur bij de autogarage, dat destijds nog Automobielbedrijf Spoormakers heette. Het is in 1929 opgericht door Harry Spoormakers senior. In de jaren die volgde was hij automonteur. De Lange: “Het was echt een andere tijd: minder elektronica, een lager werktempo en de techniek is in de loop van de jaren veranderd.” Vanaf eind jaren 80 was De Lange chef werkplaats en receptionist. In deze functie had hij dagelijks klantcontact en coördineerde en controleerde hij de werkzaamheden van de medewerkers. Hij was verantwoordelijk voor de planning, administratie en magazijnbeheer en kijkt terug op een mooie tijd: “Ik vind het wel knap zo’n lange tijd. Het is een kwestie van opstaan en naar het werk gaan. Een dienstverband van tien jaar is niets, twintig jaar ook niet. Bijna vijftig jaar is heel mooi.”

Trouwe dienst
De huidige compagnons werken ook al lang bij de garage. Harry Spoormakers junior, de zoon van de voormalige oprichter, sinds 1979. Compagnon Jan Jozen begon als leerling-monteur in 1986 en is vanaf 2008 mede-eigenaar. Bij beroepen waarbij je een vak uitoefent, zoals bij een garage is een werkplek vinden pas het begin. De ervaring komt met de jaren en technici zijn vaak trouwe werknemers. Jozen: “Personeel dat hier 20 of 30 jaar werkt is geen uitzondering. Wil is iemand van de oude stempel: hij was nooit ziek en altijd aanwezig. Hij stond telkens voor je klaar en schoot te hulp bij de werkplaats als het nodig was. Een aanpakker.” Wat Jozen mist nu Willem met pensioen is: “Zijn kennis van vroeger en zijn ervaring. En zijn grote handen als een onderdeel vastzit, want dan zorgde Wil dat het werd opgelost en zijn collega’s weer verder konden.”

Familiebedrijf
In de bijna vijftig jaar tijd heeft De Lange het familiebedrijf Spoormakers zien uitgroeien tot een garage met een steeds groter dienstenpakket. Onder de naam Automobielbedrijf Spoormakers begon het als fiets- en motorfietsbedrijf en werd het Fiat-servicedealer in 1957. Sinds 2013 maken ze onderdeel uit van de Profile-formule onder de naam Profile Car & Tyreservice Oisterwijk voor merkonafhankelijk en fullservice auto-onderhoud voor personenauto’s en telt acht medewerkers. Jozen: “Wil heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet, daar zijn we hem als zeer gewaardeerde collega enorm dankbaar voor.”


Noot voor de pers: Fotocredits: Jeroen Bos. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Jozen via 013-5287541 en oisterwijk@profile.nl of met perscoördinator Marjolein Tijdink (PDR) via 0318-438487 en marjolein@pdr.nl.

Over Profile
Profile staat voor professionele bandenservice, brandstofbesparingsconcepten voor trucks en merkonafhankelijk en fullservice auto-onderhoud voor personenauto’s. Met 226 vestigingen in Nederland en België is Profile marktleider in de Benelux. Meer dan 2.000 Profilers staan elke dag klaar om klanten snel en vakkundig te helpen. Profile werkt als franchiseorganisatie uitsluitend met succesvolle, zelfstandige ondernemers.

Ook interessant