Interieurfilter vervangen bij Profile

Interieurfilter kopen en vervangen bij Profile

Elke auto is voorzien van een interieurfilter. Via dit filter stroomt alle lucht van buiten jouw auto in. Het interieurfilter beschermt je tegen stoffen van buitenaf. Als je het interieurfilter niet op tijd vervangt, kan dit leiden tot gezondheidsklachten. Het filter beschermt tevens het ventilatie- en aircosysteem van je auto tegen vervuiling en helpt hierbij hoge reparatiekosten voorkomen. Autofabrikanten schrijven daarom voor het filter elke 15.000km te vervangen of tenminste elk jaar.

Het belang van het interieurfilter

  • Het interieurfilter zuivert de lucht van buiten
  • Het voorkomt dat schadelijke stoffen de auto binnen komen
  • Het voorkomt dat pollen in de lucht de auto binnen komen. Heb je last van hooikoorts? Dan is tijdig vervangen extra belangrijk.
  • Het voorkomt dat het aircosysteem verstopt raakt en voorkomt dure reparaties
  • Het voorkomt dat ramen vettig worden en beslaan
  • Voorkomt nare luchtjes in je auto

Welk interieurfilter is het meest geschikt voor mijn auto?

Een vuil filter is een bron van bacteriën die via het ventilatiesysteem de lucht in je auto binnendringen. Profile vindt jouw gezondheid belangrijk en werkt samen met Bosch om je te helpen met het kiezen van het juiste interieurfilter. Bosch werkt al 80 jaar samen met autofabrikanten om het beste filter te kunnen maken die aansluit bij jouw wensen:

  1. Het standaard filter welke beschermt tegen vuil en pollen
  2. Het Carbon Filter, deze beschermt tegen vuil en pollen, maar zuivert ook de lucht van schadelijke, kankerverwekkende uitlaatgassen. Profile raadt deze standaard aan.
  3. Het Filter+ deze beschermt tegen vuil, pollen, uitlaatgassen, fijnstof, bacteriën én allergenen. Dit filter is vooral aan te raden voor berijders die last hebben van allergieën.

Vervang je interieurfilter

Maak een afspraak voor het onderhoud aan jouw auto