Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Distributieriem vervangen bij Profile

Waarom de distributieriem laten vervangen?

  1. Profile is gespecialiseerd in auto onderhoud en levert de beste kwaliteit. Normaal gesproken vervangen wij de distributieriem bij een grote beurt.
  2. Distributieriem is altijd aan slijtage onderhevig.
  3. Het vervangen van de distributieriem is afhankelijk van de leeftijd van jouw auto/type en aantal gereden kilometers.
  4. Het vervangen van de distributieriem is preventief, wanneer hij breekt kan dit zorgen voor dure reparaties.

Bij Profile kun je altijd terecht om uw distributieriem te vervangen. De distributieriem is een riem die in motoren de overbrenging vormt tussen de krukas en tussen de nokkenassen.

Wanneer distributieriem vervangen?

De distributieriem moet af en toe vervangen worden. Dit ligt aan de leeftijd van het voertuig, het type voertuig en hoeveel kilometers er mee gereden is. Dit komt omdat de distributieriem altijd aan slijtage onderhevig is en daardoor zou kunnen breken. Wanneer de distributieriem breekt kan dit zeer dure reparaties tot gevolg hebben. Daarom kun je beter op tijd zijn met het vervangen van de distributie riem. Wij adviseren dit te doen tussen de 60.000 en 120.000 kilometer.

Kom bij ons langs voor auto onderhoud of neem contact op met een Profile-vestiging voor advies voor vervangen van uw distributieriem.