IMG_8471.JPG-verkleind.jpg

Profile certificeert eerste tien EV-vestigingen

Veenendaal, 16 maart 2021 – Afgelopen week heeft franchiseformule Profile tien van zijn vestigingen officieel gecertificeerd als elektrisch voertuigspecialist. Met dit EV-totaalconcept kan de merkonafhankelijke automotive holding de berijders van hybride- en elektrische auto’s volledig bijstaan op het gebied van onderhoud, banden én reparatie. Zowel de particuliere als zakelijke EV-rijder kan bij Profile terecht. De eerste vestigingen die een EV-certificaat in ontvangst mochten nemen zijn Drachten, Sneek, Leeuwarden, Heerenveen, Zwolle, Aalsmeer, Noordwijk, Zaltbommel, Oud-Beijerland en Middelburg.

Manager Innovatie en Kwaliteit Niek Kraak van Profile International: “Al onze vestigingen in Nederland zijn nu al klaar om onderhoud aan EV’s uit te voeren, want dat doen we ook al voor onze leaseklanten. Met de certificering zijn de laatste details toegevoegd op het gebied van training, signing en laadmogelijkheden. Het is bedoeling dat alle vestigingen eind 2021 EV-gecertificeerd zijn.”


EV-concept
Het concept bestaat uit vier onderdelen. Het gaat om training, equipment, branding en product & services. In en rondom de vestigingen is nu ook de EV-branding aangebracht en zijn laadstations geplaatst. Bij de gecertificeerde vestigingen zijn de trainingen voltooid en de uitrusting op het gewenste niveau gebracht. Naast de (verplichte) technische trainingen wordt er ook gedacht aan de kennis van de baliemedewerkers. Profile heeft zelf een brede algemene training ontwikkeld waarbij alle facetten van elektrische mobilteit aan bod komen.

Berijders blijven bedienen
Een van de ondernemers is Niels van der Veen van Profile Car & Tyreservice Drachten, Sneek, Leeuwarden en Heerenveen. Hij is met zijn vier vestigingen EV-gecertificeerd: “De toegevoegde waarde is dat je met het EV-concept een steeds groter wordende groep berijders kunt blijven voorzien van service in jouw bedrijf. De servicebehoefte van een EV-auto is lager dan een benzine of dieselauto, maar ze rijden allemaal op banden en hebben eenzelfde soort onderstel. Met het EV-concept kunnen we het complete wagenpark van Nederland kwalitatief blijven servicen.”

Aiways
Profile ziet de vraag naar EV-onderhoud snel toenemen. Het EV-concept ontwikkelen was dan ook een logische stap. Aanvullend op het EV-concept is Profile sinds december de exclusieve aftersalespartner voor het EV-merk Aiways. Bij negen Profile-vestigingen kun je een proefrit plannen met de SUV’s van Aiways Distributie Nederland (één model, de U5) en dient tevens als servicepunt voor deze elektrische auto. De 100% elektrische SUV’s kun je bekijken en testen bij de vestigingen in Drachten, Hellevoetsluis, Heteren, Hilversum, Middelburg, Oud-Beijerland, Purmerend, Zaltbommel en Zwolle.

Ook interessant