SUV banden kopen

SUV banden en 4x4 banden bij Profile

Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van de 4x4 en SUV-auto’s. Profile houdt dan ook rekening met de hoge eisen die deze automobilisten aan hun banden stellen.

Voordelen van 4x4 en SUV banden

  • Aanbod gespecificeerd op rijstijl en rijomstandigheden.
  • Optimale grip op onverhard terrein.
  • Tevens zijn SUV banden van Profile geschikt op verharde wegen.
suv-banden.jpg

Autobanden ideaal voor onverhard terrein

Terreinwagens en, in mindere mate, SUV's zijn berekend op gebruik buiten de gebaande wegen. Uiteraard vraagt dat specifieke eigenschappen van een band. De keuze voor de banden is afhankelijk van de voornaamste rijomstandigheden.

Worden de meeste kilometers op verharde wegen gemaakt, dan zijn speciale SUV-banden de beste keuze. Die zijn vergelijkbaar met gewone banden voor personenauto's, maar door speciale vormgeving van het profiel kunnen ze ook in onverhard terrein voldoende tractie bieden, zoals bijvoorbeeld zand- en modderwegen en grasland.

Wordt er veel in ruig terrein gereden, dan zijn terreinbanden de beste keuze. Door een grover profiel bieden zij onder extreme off-road situaties, zoals modderige hellingen en los zand, meer grip.

4x4 of SUV banden?

  • Moderne 4x4 banden zorgen dankzij het diepe profiel met de vele lamellen voor veel grip op onverhard terrein. Door de speciale rubbersamenstelling levert de 4x4 band een hoog rendement en veroorzaken de banden veel minder geluid op de openbare weg. Veel 4x4 banden zijn voorzien van een speciale velgbeschermrand om beschadigingen aan het wiel te voorkomen.
  • SUV banden zijn vooral geschikt voor auto’s die meer dan 90% op normale, verharde wegen rijden. De band kan makkelijk hoge snelheden aan en blijft optimaal presteren. Een SUV band heeft het loopvlakpatroon van een wegband, maar genoeg tractie om te gebruiken voor lichte terreinritten.

Zowel 4x4 banden als SUV banden moeten twee belangrijke kwaliteiten bezitten: enerzijds moeten ze goed uit de voeten kunnen op onverharde wegen, anderzijds moeten ze topprestaties leveren op verharde wegen. Ze vormen de balans tussen trekkracht en comfort.

SUV banden zijn vooral geschikt voor auto’s die meer dan 90% op normale, verharde wegen rijden. De band kan makkelijk hoge snelheden aan en blijft optimaal presteren. Een SUV band heeft het loopvlakpatroon van een wegband, maar genoeg tractie om te gebruiken voor lichte terreinritten.