Bandentest

GRATIS

Zoek een vestiging

Bandentest

Waarom een bandentest?

De veiligheid van je auto wordt voor een groot deel door je banden bepaald. Het is dus van groot belang dat de banden zich goed kunnen aanpassen aan extreme temperatuurwisselingen en verschillende wegdekken. Een band zoeken die goed past bij jou, je rijgedrag en je auto is daarom heel belangrijk.

Kenmerken bandentests

Verschillende kenmerken bepalen de kwaliteit, levensduur en prestaties van een band. Fabrikanten sluiten continu compromissen omdat sommige kenmerken andere kenmerken uitsluiten. Denk bijvoorbeeld aan meer profiel voor een betere grip. Dit zorgt dat je jouw auto beter onder controle hebt. Nadeel van meer profiel is dat je band sneller slijt en dus ook sneller aan vervanging toe is. Geef je wensen door aan onze specialisten en wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste band.

Om de verschillende karaktertrekken van de band duidelijk te maken, hebben wij in onze webshop duidelijke bandentestresultaten toegevoegd. Hierin vind je de rijeigenschappen op een droog en nat wegdek, de duurzaamheid op hoge snelheid en de slijtvastheid van de band van jouw keuze. Naast de veiligheidsrelevante testcriteria testen wij ook milieuaspecten als rolweerstand, geluidsproductie en chemische samenstelling.