Bandenspanningstabel

Bandenspanningstabel voor autobanden en auto's

De bandenspanningstabel is een adviestabel voor spanning op koude banden. Controleer ook de door de autofabrikant opgegeven adviesspanning, dit advies is altijd leidend. Bij gebruik stijgt de temperatuur van je banden waardoor de spanning oploopt. Verlaag de spanning van je banden dus nooit als ze nog warm zijn. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Op de bandenspanningstabel vind je informatie over de bandenspanning voor jouw automerk en type. De meest voorkomende autobanden staan op de tabel. Uiteraard kun je bij ons in de vestiging gratis je autobanden op spanning laten brengen. Je kunt echter ook gebruiken maken van een bijvulpomp bij het tankstation. Houd bij het lezen van de bandenspanningstabel rekening dat je voor jouw voorbanden en achterbanden een andere bandenspanning kunt kiezen.

Download hier de bandenspanningstabel en bekijk welke bandenspanning voor jouw auto geldt!

bandenspanning_P3050269_RETOUCHE.jpg

Bandenspanning bij winterbanden

Bij winterbanden adviseren wij om de waarde in de tabel te verhogen met 0,2 bar. Vergeet bij de spanningscontrole de spanning van je reservewiel niet. Uiteraard helpt jouw Profile vestiging je graag bij het op spanning brengen van jouw autobanden.