Soorten banden

Wie Profile zegt, zegt banden. Al jaren zijn wij specialist, zeker als het gaat om banden voor de transport- en logistieksector. Wij hebben de juiste kennis en ervaring in huis voor optimale dienstverlening aan vrijwel alle soorten transporteurs in Europa. Besparen is daarbij het uitgangspunt. We gaan altijd voor een zo laag mogelijke kilometerkostprijs. Om dat te bereiken, delen we onze kennis graag met jou.

Welke soort banden zijn er?

Er zijn verschillende soorten banden. Logisch: banden voor internationaal transport vragen andere eigenschappen dan banden voor regionaal transport. Type wegdek, afstand, weersomstandigheden: alles heeft invloed. Fabrikanten focussen bij iedere innovatie op een ander aspect: materiaal, gebruiksdoel, moderne technieken.

Ze experimenteren met de ideale rubbersamenstelling, loopvlakken en profielen. Profile volgt die ontwikkelingen op de voet. Zo voorzien we u altijd van de beste service. Grofweg onderscheidt Profile binnen de transport- en logistieksector vijf verschillende bandentypes:

Soorten banden per as

  • Stuuras

Stuurasbanden zijn specifiek ontwikkeld voor de stuuras op een motorvoertuig.

  • Trekas

Trekasbanden zijn speciaal ontwikkeld voor de aangedreven assen en zorgen voor een goede grip van het voertuig.

  • Trailerbanden

Trailerbanden zijn banden geschikt voor de trailers en aanhangers en worden ook toegepast op voorloop- en sleepassen van motorvoertuigen.

Banden per type transport

  • Internationaal transport

Banden voor internationaal transport zijn geschikt voor lange afstanden. Voertuigen met deze banden rijden lange afstanden met constante snelheid. Er zijn weinig stops, dus weinig momenten van optrekken en remmen.

  • Regionaal transport

Banden voor regionaal transport stoppen vaker. Dat betekent regelmatig optrekken en afremmen. Daarin presteren deze banden optimaal. Daarnaast zijn banden voor regionaal transport vaak geschikt voor slecht wegdek.

  • Touringcars

Touringcars rijden over het algemeen langere afstanden. Daar zijn banden voor deze voertuigen dus op gemaakt. Ze zijn geschikt voor veel veilige snelwegkilometers.

  • Winterbanden

Deze banden presteren uiteraard het beste onder winterse omstandigheden. Ze geven bij een temperatuur van zeven graden of lager veel meer grip dan gewone banden. Dat zorgt voor een kortere remweg op natte of besneeuwde wegen en grip op het moment dat tractie nodig is.

  • Bouwterrein

Deze banden presteren op zowel op de weg als grind- en zandondergrond. Met een goede tractie zorgen deze banden dat het voertuig in alle terreinen uit de voeten kan en ook nog comfortabel rijdt op de gewone weg.

  • Stad- en streekvervoer

Stad- en streekvervoer stopt onderweg vaak. Dat betekent dat de banden zijn opgewassen tegen het vele optrekken en afremmen. Meestal zijn deze banden voorzien van een speciale, dikkere zijwand, doordat ze vaak in aanraking komen met stoepranden. De banden voor stad- en streekvervoer zijn ook geschikt voor slechtere wegen.

  • Offroad

Deze banden zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen in het open terrein waarbij er in alle omstandigheden voldoende grip is, deze voertuigen komen nauwelijks op de gewone weg.