Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Soorten banden

Wie Profile zegt, zegt banden. Al jaren zijn wij specialist, zeker als het gaat om banden voor de transport- en logistieksector. Wij hebben de juiste kennis en ervaring in huis voor optimale dienstverlening aan vrijwel alle soorten transporteurs in Europa. Besparen is daarbij het uitgangspunt. We gaan altijd voor een zo laag mogelijke kilometerkostprijs. Om dat te bereiken, delen we onze kennis graag met u.

Welke soort banden zijn er?

Er zijn verschillende soorten banden. Logisch: banden voor internationaal transport vragen andere eigenschappen dan banden voor regionaal transport. Type wegdek, afstand, weersomstandigheden: alles heeft invloed. Fabrikanten focussen bij iedere innovatie op een ander aspect: materiaal, gebruiksdoel, moderne technieken.

Ze experimenteren met de ideale rubbersamenstelling, loopvlakken en profielen. Profile volgt die ontwikkelingen op de voet. Zo voorzien we u altijd van de beste service. Grofweg onderscheidt Profile binnen de transport- en logistieksector vijf verschillende bandentypes: