Reparatie

Banden krijgen in de transportsector veel te verduren. Ze maken veel kilometers en manoeuvreren bij het afleveren van een vracht soms heel wat af. Komt daar een scherp voorwerp bij kijken, dan heb jevaak een probleem: een lekke band. Gelukkig betekent dit niet automatisch het einde van de truckband. Meestal is reparatie een zeer goede optie.

Hoe lang kan ik wachten met reparatie?

Reparatie van truckbanden gaat gepaard met een aantal aandachtspunten. Snelheid staat met stip op één. Ligt het karkas te lang bloot, dan kunnen de stalen onderdelen van het karkas onder invloed van vocht gaan roesten. Daardoor neemt de kwetsbaarheid van de band toe en op lange termijn ontstaat loopvlakseparatie. De hechting tussen staal en rubber gaat dan verloren.

Waar moet ik nog meer op letten bij reparatie?

In het kader van volledig en veilig repareren moet een monteur de band altijd éérst van de velg halen. Aan de hand van de staat van de binnenkant van de band bepaalt de monteur of een reparatie nog mogelijk is. Jouw veiligheid staat uiteraard voorop. Laat reparaties daarom altijd uitvoeren door een specialist.

Wat is het voordeel van reparatie?

  • Repareren is vaak voordeliger dan vervangen.
  • Reparatie is beter voor het milieu.
  • Na een reparatie merkt u niets meer van de schade: de band is net zo sterk als voorheen.