Bandenspanning

Een voertuig met een verkeerde bandenspanning heeft veel meer rolweerstand. Rijdt u rond met een te lage bandenspanning, dan verbruikt uw voertuig dus onnodig veel brandstof. Op termijn zorgt onderspanning voor schade aan het karkas en soms zelfs een klapband.

Kortom: een verkeerde bandenspanning is duur en onveilig. Wat kunt u daaraan doen?

Regelmatig controleren!

Onjuiste bandenspanning kunt u voorkomen. Als u de spanning regelmatig laat controleren, lopen de besparingen snel op. Met een correcte spanning verbruikt u tot wel 5% minder brandstof, kunnen uw banden tot 35% langer meegaan en u stoot ook nog eens minder CO₂ uit.

Hulp nodig?

Profile helpt u graag. We controleren uw bandenspanning voor u, of geven u de tools om het zelf te doen. Een voorbeeld: met behulp van het TPMS bandenspanning monitoring systeem houdt u de bandenspanning op de lange termijn zelf bij. Kiest u voor dit handige systeem, dan installeert Profile sensoren in uw banden, die de spanning continu meten. De sensoren geven de meetresultaten door aan een scherm in de cabine. Zo bent u altijd op de hoogte.

Een andere tip die de spanning op peil houdt: vul uw banden met stikstof. De moleculen van stikstof ontsnappen minder snel uit uw banden en daardoor lopen uw banden veel minder snel leeg. Uw banden blijven dubbel zolang op spanning. Het resultaat: u bent langer verzekerd van de juiste spanning.