Avertissement

La version de votre navigateur internet est obsolète et n'est plus prise en charge. Pour votre sécurité, nous ne prenons plus ce navigateur en charge. Afin d'optimiser la sécurité, la rapidité et l'utilisation de ce site, nous vous recommandons d'utiliser Chrome ou Firefox.

Airco onderhoudsbeurt

119

Maak nu je afspraak

Airco bijvullen

Houd je auto koel!

Airco laten vullen door Profile, zó kom je goed de hitte door. Het kan in de zomer in Nederland behoorlijk warm zijn. Misschien merk je dat je airco minder goed koelt. Dat zou zomaar kunnen: jaarlijks neemt het koudemiddel in de airco met 8 tot 10% af door verdamping of weglekken. Hierdoor wordt de koelcapaciteit minder, waardoor het onnodig warm is in je auto! Plan daarom een airco-onderhoudsbeurt om je airco bij te vullen en weer koel achter het stuur plaats te nemen.

Voordelen van airco bijvullen:

Wanneer blijkt dat de airconditioning niet meer goed werkt, is het vaak nodig uw airco bij te vullen met koudemiddel. Dan is het tijd voor een airco-onderhoudsbeurt bij Profile. U verliest tot wel 10% koudemiddel per jaar, regelmatig onderhoud met het bijvullen van de airco is daarom van groot belang omdat:

 • Uw aircosysteem blijft in goede conditie
 • U voorkomt dure reparaties
 • Direct koudere lucht uit de airconditioning
 • Een aangename temperatuur in het voertuig in zowel de zomer- als winterperiode
 • Betere luchtvochtigheid
 • Gaat het beslaan van autoruiten tegen
 • U voorkomt dat bacteriën zich nestelen in uw aircosysteem

Airco onderhoud bij Profile

Jaarlijkse controle van de airco in uw auto is zeer belangrijk. Uw airco verliest koudemiddel, tot wel 10% per jaar. Uw airco werkt dan niet meer goed, schimmels en bacteriën kunnen zich nestelen en het aircosysteem kan zelfs kapot gaan. De kosten van deze reperaties kunnen dan hoog oplopen. Natuurlijk kunnen wij u bij Profile dan helpen, maar liever voorkomen wij deze kosten. Hierbij is het dan van belang dat u uw airco jaarlijks laat onderhouden.

 • Bij een airco onderhoudsbeurt worden de volgende zaken gecontroleerd en uitgevoerd:
 • Recyclen en bijvullen koudemiddel
 • Controle functioneren airco, of eventuele lekkage
 • Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
 • Controle van uw interieurfilter

Maak nu een afspraak

kost 119.-

Een airco-onderhoudsbeurt bij Profile kost 119,- dat is inclusief het koudemiddel, ongeacht welk koudemiddel en hoeveel er in uw auto gaat. Als blijkt bij het bijvullen dat uw aircosysteem een lekkage of defect heeft, dan overleggen wij altijd eerst over de kosten voor reparatie. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Zorg ervoor dat u airconditioning zomerklaar is!

Tips bij het gebruik van airco in de auto

Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de condens op uw autoruit snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen aan uw airco verminderd en hoge kosten voorkomen worden.

Uw airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.

Zet in de zomer na stilstand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om uw airco hiervoor op volle toeren te gebruiken én het is veel effectiever. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten.

Zet uw airco niet in de laagste stand maar rond de 22 graden. Als uw airco harder moet werken dan verbruikt uw auto meer brandstof.

Aircobeurt met koudemiddel R1234yf

Sinds 1 januari 2017 zijn alle nieuwe auto’s afgeleverd met het nieuwe koudemiddel R1234yf. Door nieuwe milieuwetgeving mag het oude koudemiddel niet meer worden gebruikt in nieuw afgeleverde auto’s. Daarnaast is speciale apparatuur nodig. De meeste Profilevestigingen beschikken als één van de eerste in Nederland over deze apparatuur en helpen u graag verder. Een aircobeurt met het nieuwe koudemiddel R1234yf kost net zoveel als het oude koudemiddel, namelijk 119,-.

Airco onderhoud overzicht

Airco geurbehandeling

Heeft u last van een muffe geur die wordt verspreid wanneer u de airco aanzet? Die wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Voor een frisse geur kunt u een airco geurbehandeling laten uitvoeren. Het reinigingsmiddel doodt bacteriën en ander micro organismen en de groei van nieuwe wordt vertraagd.