Code95.jpg

Profile en JobTrans bieden verfrissende training code 95

Veenendaal, 26 maart 2019 – Profile Tyrecenter Truck Europe introduceert een nieuwe training rondom veiligheid en truckbanden volgens de eisen van het inmiddels gecertificeerde code 95. Vanuit de markt was er behoefte aan een training voor chauffeurs rondom het gebruik en de inzet van truckbanden. In samenwerking met JobTrans is er een training ontwikkeld die naast aandacht voor truckbanden ook de veiligheid en doorstroming bevordert. Het is voor transporteurs een directe kans om hun chauffeurs via code 95 op te leiden en kostenbesparingen te realiseren.

100% Uptime

Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan de wetgeving rondom truckbanden, de markeringen op een band, het kunnen inspecteren van een band en het kunnen herkennen van mogelijke uitval van banden. Het andere gedeelte van de training gaat met name over incidentmanagement en hoe te handelen in geval van pech onderweg. Volgens Rene van Maasakkers, verantwoordelijk voor de nieuwe ontwikkelingen bij Profile, sluit deze training goed aan bij de 100%-Uptime-strategie van Profile: “Klanten willen altijd en veilig blijven rijden, stilstand voorkomen is van enorm groot belang. Door middel van deze training worden de chauffeurs actief betrokken bij het voorkomen van ongeplande stilstand. Veel klanten hebben al aangegeven deel te gaan nemen aan deze training.”

JobTrans

n samenwerking met Jobtrans zullen de trainingen bij verschillende Profile-vestigingen georganiseerd gaan worden. In de afgelopen jaren hebben chauffeurs al diverse trainingen rondom code 95 gevolgd. Deze nieuwe en verfrissende training is een uitbreiding in het aanbod van code 95-trainingen waarvoor veel belangstelling in de markt is. In het afgelopen jaar is bij een aantal klanten al proefgedraaid met deze training, die nu landelijk uitgerold wordt. Binnenkort zullen via de websites van Profile en JobTrans de eerste trainingen aangeboden worden.

Ook interessant