Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Boon_Foud-group3.jpg

Boon Food Group ontvangt als eerste supermarktketen certificaat ‘Duurzaam op de weg’ van Profile

- Boon bewijst met het certificaat dat zij zich committeert aan de hoge eisen van duurzaam bandenbeleid.

Boon Food Group ontvangt certificaat ‘Duurzaam op de weg’

Veenendaal, 11 november 2020 – Profile Tyrecenter Truck Europe heeft Boon Food Group uit Dordrecht het duurzaamheidscertificaat ‘Duurzaam op de weg’ overhandigd. Met dit certificaat bewijst Boon dat het zich met de vloot committeert aan de hoge eisen van duurzaam bandenbeleid. Dat resulteert in minder brandstofverbruik, CO2-uitstoot en kosten.

Toonaangevend
Boon Food Group zorgt dagelijks vanuit het distributiecentrum in Dordrecht voor een optimale belevering van producten aan een groot aantal afnemers in het land, waaronder de exploitatie van supermarktketens Boon’s markt, MCD supermarkt en gemakswinkel Boon’s pitstop. Via Zorgboodschap worden zorginstellingen bevoorraad en per cliënt gesorteerd aangeleverd.

Facilitair manager en Wagenparkbeheerder Johan Kokhuis van Boon Food Group is verheugd over het duurzaamheidscertificaat. “We werken al 19 jaar samen met Profile. Naast veiligheid staat duurzaamheid bij ons voorop: een langere levensduur van banden, een lager brandstofverbruik en inzicht in de bandenslijtage. Met dit certificaat tonen we onze meerwaarde in duurzaam bandenmanagement aan.”

Verduurzaming
De vloot van Boon Food Group telt 130 voertuigen, waaronder busjes, opleggers en trekkers in eigen beheer. Deze worden vier keer per jaar digitaal gecontroleerd door Profile op profieldiepte en bandenspanning. De onderhoudsmonteurs doen visuele controles en pompen banden op tot adviesspanning om banden- en brandstofkosten zo laag mogelijk te houden. Deze fleetcheck gegevens worden verwerkt in het digitale bandenmanagementsysteem Tymacon om de vloot optimaal te laten presteren. Tussentijds wordt het materieel regelmatig gecheckt op uitlijning, bandenspanning, balancering en op onregelmatigheden in het bandenprofiel. Door de consequente aanpak van periodieke controles en preventief onderhoud verlagen de samenwerkende partijen de uitstoot van CO2 aanzienlijk. Bovendien dringen deze maatregelen het risico op stilstand terug tot een minimum.

Boon Food Group kreeg het certificaat uit handen van verkoopdirecteur René van Maasakkers van Profile: “Wij helpen onze klanten om samen te werken aan een schone toekomst. Met onze 100% Uptime Service® wordt preventief gewerkt aan de maximale inzetbaarheid van trucks. Boon Food Group kan met het duurzame bandenmanagement de vloot rollend houden zodat de continuïteit van de producten en de aflevering gegarandeerd is." Kokhuis: “De uitstekende service en de competitieve prijzen zijn voor ons van belang en daarom werken we samen met Profile”.

Vier standplaatsen
Boon Food Group heeft voor het onderhoud van zijn vloot vier lokale aanspreekpunten: Profile Nooteboom Leiden, Profile Heuver Meppel, Profile HBC Helmond en Profile DBS in Dordrecht. In nauwe samenwerking worden de controles ingepland en hoofdzakelijk uitgevoerd op een van de vier standplaatsen van Boon Food Group met de mobiele service units van Profile.

Ook interessant