Truck_algemeen.4.jpg

Profile voorloper duurzaamheid en CO2 dankzij actief bandenmanagment

Leiden, 7 februari 2020 – Tijdens het bezoek van Europarlementariër Caroline Nagtegaal bij Profile Nooteboom in Leiden werd het thema duurzaamheid en CO2-reductie besproken. Profile is voorloper op het gebied van duurzaamheid en CO2 in Europa. “Ik bezoek graag bedrijven in de logistieke sector, deze private initiatieven inspireren mij voor mijn dagelijkse werk in Brussel”, aldus Caroline Nagtegaal, VVD Europarlementariër.

Actief bandenmanagement
Het terugdringen van de CO2-uitstoot zorgt voor optimalisatie van de winstgevendheid. Hoe beter het bandenmanagement, hoe lager het brandstofverbruik en bandenslijtage. Daarnaast voorkomt het onnodig stilstaan door bandenpech, wat hogere kosten voorkomt. Nagtegaal: “Goed om te zien dat door onder andere hergebruik van banden op relatief eenvoudige wijze CO2, grondstof en geld bespaard wordt.”

Duurzaam op weg certificering
Profile maakt gebruik van ‘Duurzaam op weg’ certificering. Het certificaat waarborgt een duurzaam bandenmanagement. Door middel van een scorekaart wordt inzichtelijk hoeveel geld er per truck wordt bespaard. De maximale score van 100 punten levert een duurzame besparing op tot ruim 3.000 kg CO2 én 1.500 euro per truck. Onlangs ontving Jongeneel Transport voor de tweede keer het certificaat 'Duurzaam op weg'. Jongeneel is de eerste gastransporteur die 'Lean&Green Star' gecertificeerd is. Ard Jongeneel van Jongeneel Transport: “Bedrijven zouden gestimuleerd moeten worden om gecertificeerd te worden voor duurzaam bandenbeheer. Dit kan bijvoorbeeld door een beloning van een extra investeringsaftrek.”

Aussi intéressant