Cleanlease_overhandiging2.jpg

CleanLease krijgt Profile-certificaat ‘Duurzaam op de weg’

Profile Tyrecenter Truck Europe certificeert CleanLease met het ‘Duurzaam op de weg’ certificaat. De specialist in textielverzorging ontving dit certificaat omdat het voldoet aan Profile’s hoge eisen voor een duurzaam bandenbeleid. Dit beleid zorgt voor minder brandstofverbruik, beperkt CO2-uitstoot tot een minimum en houdt de kostprijs laag.

CleanLease is een nieuwe klant van Profile. Echter, Profile werkte al voor textielreiniger Lips+, dat in 2020 de krachten bundelde met CleanLease om samen verder te gaan onder de naam CleanLease. Project Manager Supply Chain & Transport bij CleanLease, Arnoud Clement: “Wij werken al sinds 2018 samen met Profile. Dit jaar hebben we de overeenkomst uitgebreid en onze gehele vloot aan Profile toevertrouwd.”

Veel op weg met een grote vloot

Als specialist in textielverzorging verwerkt, reinigt en verhuurt CleanLease textiel. Het bedrijf heeft klanten in de zorg- en leisuresector. CleanLease is in de Benelux actief met 2.300 medewerkers verdeeld over 27 wasserijen. Jaarlijks verwerken ze 200 miljoen kilogram textiel dat ze vervoeren met een vloot van 190 eenheden. De vloot bestaat uit 140 trekkende eenheden, bakwagens, diverse trailers en aanhangers.

Samenwerking CleanLease en Profile

Net als CleanLease is Profile in de Benelux actief. Arnoud Clement van CleanLease: “We hebben onder andere voor Profile gekozen vanwege hun landelijk dekkende netwerk, maar ook vanwege het online up-to-date inzicht in bandenslijtage en ontzorging die zij bieden op het gebied van banden. Het bandenbeleid helpt ons stilstand en uitval van onze vrachtwagens door problemen met de banden zoveel mogelijk te voorkomen.” John Loos van Profile licht de samenwerking verder toe: “CleanLease heeft voor onderhoud en vlootcontrole één centrale landelijke afspraak met Profile. Maar elke standplaats van CleanLease heeft een lokaal aanspreekpunt bij Profile. We hebben elk kwartaal een meeting en CleanLease ontvangt maandelijks een digitale rapportage.”

Duurzaamheid én veiligheid

CleanLease hanteert een duurzaam proces bij textielverwerking. Deze lijn trekken zij door in het vervoer van het textiel. Profile draagt daaraan bij door de wagens te onderhouden volgens de Profile 100% Uptime Service. Profile Truck salesmanager, John Loos: “We controleren de voertuigen van CleanLease drie keer per jaar op profieldiepte, bandenspanning, schade en andere onregelmatigheden die invloed hebben op het brandstofverbruik of stranding onderweg. De wielposities worden gebalanceerd en de wagens worden waar nodig uitgelijnd. Alle gegevens worden verwerkt in het digitale bandenmanagementsysteem Tymacon.” Deze keuzes en inspanningen leveren CleanLease het certificaat ‘Duurzaam op de weg’ op. Arnoud Clement van CleanLease: “Met dit certificaat laten we zien dat we ons inzetten om een bijdrage te leveren aan een betere samenleving in de breedste zin van het woord. Op het gebied van duurzaamheid én veiligheid.”

Aussi intéressant