2109-LR-Nijhof-Wassink-Heuver-Profile-groepsfoto-01.jpg

Profile en Nijwa Groep verzorgen totale bandenonderhoud voor Nijhof-Wassink

Met ingang van 1 oktober 2021 gaan Profile Nederland en 3 vestigingen van Nijwa Groep (Rijssen, Hengelo en Zwolle) het totale bandenonderhoud faciliteren voor internationale logistieke dienstverlener Nijhof-Wassink – voor in totaal 600 opleggers en 600 trucks. Tymacon®, het bandenmanagementsysteem van Profile Nederland, zal hierbij leidend zijn. Stilstand kost geld en daarom werkt Profile proactief aan het reduceren van pechgevallen voor Nijhof-Wassink. Algemeen directeur Erik Schiphorst heeft vertrouwen in de samenwerking met Profile Nederland.

Kostenbesparing door all-inclusive bandencontract

Charel Nijhuis, manager filialen Profile Heuver: “Met Tymacon® maken we alle bandengegevens van de vloot 24/7 toegankelijk. Tot op detailniveau per voertuig zetten we alles in een uniek overzicht voor Nijhof- Wassink. Van kilometerkostprijs tot de profieldiepte per bandpositie: alles kan erin. Dat is niet alleen handig voor wagenparkbeheer, maar ook wanneer je pech hebt in het buitenland. Door ons online systeem kunnen aangesloten bandenspecialisten in het buitenland direct alle gegevens bekijken als dat nodig is. Dit all-inclusive bandencontract met bandenmanagementsysteem zorgt voor kostenbeheersing en een hoge servicegraad. ”

CO2-reductie en besparing
“Dankzij de periodieke controles (fleetchecks) in combinatie met uitlijnen van voertuigen, bespaar je op banden en brandstof. Dit resulteert in een totale CO2-reductie én resulteert uiteindelijk een kostenbesparing van het hele wagenpark. Aangezien Nijhof-Wassink duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan zijn we ervan overtuigd de juiste partner te zijn, vervolgt Charel Nijhuis.”

Transparantie in werkzaamheden

Erik Schiphorst, algemeen directeur Nijhof-Wassink Groep: “We hebben gekozen voor Profile omdat zij onder andere merkonafhankelijk werken en een grote vestigingsdichtheid hebben in Nederland en België. Daardoor zijn wij altijd verzekerd van goede service en voorkomen we stilstand. Ook van de preventieve fleetchecks die Profile en Nijwa Groep uitvoeren, samen met de Profile Pechservice en mobiele service, hebben wij hoge verwachtingen. Bovendien hebben we altijd online inzage in uitgevoerde werkzaamheden en hebben onze eigen werkplaatsen ook toegang tot het bandenmanagementsysteem. De werkzaamheden zijn daardoor heel transparant. De bandenstatus van elk voertuig is heel eenvoudig op te vragen, tot op de bandpositie zelfs. Het proactieve bandenmanagement op basis van online inzichtelijke data spreekt ons enorm aan. Daarmee hebben we altijd inzicht in kosten en bandprestaties. Eerder dit jaar ondertekenden wij een duurzaamheidsverplichting om proactief bij te dragen aan de Green Deal doelstelling van de EU; in 2025 10% minder CO2 uitstoot, in 2030 30% minder uitstoot en uiteindelijk in 2050 klimaatneutraal werken. De samenwerking met Profile helpt om deze doelstelling samen als logistieke keten op te pakken.”

Aussi intéressant