Truck_algemeen.3.jpg

Jongeneel Transport is 100% Uptime met Profile Nooteboom

Jongeneel Transport is een echt familiebedrijf dat vakmanschap en betrokkenheid van generatie op generatie doorgeeft. Het bedrijf is gevestigd in Valkenburg (Zuid-Holland) en Europoort, opgericht in 1956 en inmiddels heeft de derde generatie de leiding. Jongeneel Transport is gespecialiseerd in transport van CO2, cryogene gassen, LNG en vloeibare gassen en is daarnaast actief in het goederen- en kraantransport. Wat begon met twee trekkende eenheden is uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 trekkende eenheden.

Het moderne familiebedrijf werkt hard aan digitalisering, ontwikkelkansen voor het personeel en duurzaam ondernemerschap. De kernwaarden zijn altijd hetzelfde gebleven: Jongeneel hecht enorme waarde aan kwaliteit en veiligheid. Daarom vinden ze goed bandenmanagement ook zo belangrijk. Daar komt Profile Nooteboom in het spel.

Fleetchecks op locatie

Profile Nooteboom is wekelijks aanwezig op de locaties van Jongeneel. Operationeel manager Peter de Bruin van truckvestigingen Gouda, Leiden en Zoetermeer van Profile Nooteboom legt uit: Dan worden er algemene controles uitgevoerd met digitale fleetcheck-apparatuur om de conditie van de banden te controleren. Er wordt dan gekeken naar schade en slijtage.” Zo houdt Profile Nooteboom zicht op de vloot. Jongeneel heeft met het digitale bandenmanagementsysteem Tymacon altijd zicht op deze gegevens en op de kosten en de besparingen op de lange termijn. Daarnaast staan Profilers 24/7 stand-by voor het oplossen van eventuele bandenproblemen bij Jongeneel.

Inspectiedagen

Jaarlijks trekt Profile Nooteboom in maart en oktober tijdens drie zaterdagen echt alles uit de kast op het gebied van preventief bandenonderhoud. Technisch directeur Ard Jongeneel van Jongeneel Transport is enorm te spreken over deze dagen: “Na de inspectiedag weten we weer zeker dat ons hele wagenpark er goed voor staat. Dat is heel prettig en efficiënt!” Op de locatie van Jongeneel in Europoort is op de zaterdagen in oktober dit jaar een groot deel van de voertuigen verzameld om te laten controleren. Dit jaar vond de laatste inspectiedag plaats op 17 oktober. Tijdens de inspectiedagen in oktober werden er in totaal in de korte tijd ruim 200 voertuigen gecontroleerd. Profile Nooteboom rukte uit met twee servicetrucks, twee servicebussen en negen collega’s. De Bruin: Tijdens deze dagen is er een duidelijke taakverdeling binnen ons team en loopt het heel soepel, waardoor we veel werk kunnen verzetten.”

Bij alle aanwezige voertuigen voerde Profile Nooteboom controles uit op het gebied van bandenspanning, profiel en schade. Voor een aantal voertuigen was het nodig dat de monteurs ook winterbandenwissels uitvoerden. Jongeneel is tevreden over de gang van zaken bij bandenwissels: “De banden worden gebalanceerd als er nieuwe banden gemonteerd worden. Een groot voordeel is dat direct de onbalans bij de banden wordt opgespoord en waar nodig aangepast of anders vervangen. Op deze manier verlagen we de brandstofkosten en hebben wij minder stilstand met onze trucks.”

Profile Nooteboom

Jongeneel is bij Profile Nooteboom in goede handen. De kennis en expertise van Profile Nooteboom gaan helemaal terug tot 1881. In dit jaar startte Willem Nooteboom in Schiedam-Kethel een smederij waar stalen hoepels en hoefijzers gesmeed werden. Dat zijn de voorlopers van de autobanden die we nu kennen. Nooteboom had al kennis van banden voordat deze eruit zagen zoals ze nu doen.

Inmiddels heeft Profile Nooteboom vijf vestigingen in Zuid-Holland die voor personenauto’s werkzaamheden verrichten op het gebied van banden, velgen, APK, onderhoud en reparaties. De vestigingen in Gouda, Leiden en Zoetermeer hebben ook een truckservice. Daarnaast heeft Nooteboom twee bandengroothandels.

Samenwerking Profile en Jongeneel

De bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze allebei al een lange tijd bestaan. Ook delen ze de waarde die ze hechten aan kwaliteit en veiligheid. Daarom is het geen verrassing dat de samenwerking zo succesvol is. Jongeneel maakt al vier jaar gebruik van Profile’s Uptime Service®, uitgevoerd door Profile Nooteboom. Technisch directeur Ard Jongeneel: “Nooteboom weet alles van ons wagenpark, daar kunnen we op altijd vertrouwen. Zij controleren onze banden en sturen bij waar nodig.” Profile Nooteboom hoopt de succesvolle samenwerking met Jongeneel nog vele jaren voort te kunnen zetten. Jongeneel: “Profile zorgt voor ultiem rendement van ons wagenpark. Iets beter kunnen wij ons op het gebied van banden niet wensen!”

Aussi intéressant